Advert
as

Kayıp Vakalarına Karşı Vatandaşlara Uyarı

Kayıp Vakalarına Karşı Vatandaşlara Uyarı

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürü Boğatekin, son günlerde yaşanan kayıp vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürü Boğatekin, son günlerde ülkenin değişik illerinde yaşanan kayıp çocuk vakalarına karşı uyarıda bulundu. Boğatekin, yapmış olduğu yazılı açıklamada “Bizim için bir tek insanımızın kaybolması ya da kaçırılması hiçbir şekilde kabul edilemez bir vakadır, kayıp vatandaş sayısının 1 olması 10 veya 100 olması hiç fark etmez. O ki insandır elimizden gelen her türlü arama kurtarma çalışmasını bugüne kadar yaptık, bu tür olaylar olduğu müddet çalışmalarımız devam edecektir. Ama gönül ister ki aileler çocuklarına, engelli hastalarına ve yaşlılar gibi korunmaya muhtaç bireylerine sahip çıksınlar. Yardıma muhtaç insanların başta ailelerimiz olmak üzere tüm toplum üzerinde doğal olarak hakları vardır. Onları korumak, beslemek, güzel bir ahlak ile yetiştirmek bizim en temel ailevi sorumluluğumuzdur. Buradan tüm ailelerimize sesleniyorum; lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım, onlar kimin dost kimin düşman olduğunu bilmez, onlar herkesi kendi ailesi gibi şefkatli görürler, çocuklarımıza şu hakikati öğretmek zorundayız, ne olursa olsun hiçbir yabancıya güvenmemeleri gerekir, 1000 yabancı kişi iyi olabilir ama güvendikleri 1 yabancı kötü niyetli kişi onların hayatına mal olabilir. Çocuklarımızı sokağa gelişi güzel bırakmayıp, Park ve bahçede oynarlarken sıklıkla kontrol etmeliyiz. Kaçırılma olayları son dönemlerde artış gösterdiğinden ailevi ve toplumsal sorumluluğumuzun artık daha üst seviyede olması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Engelli ve Alzheimer hastalarının yalnız bırakılmamasını söyleyen Boğatekin, şöyle devam etti; “Engelli ve Alzheimer hastası olan aile bireylerimiz de potansiyel kayıp vakalarıdır. Bu tür aile bireylerimizi yalnız bırakmamalıyız, üzerlerine ailemize ait bireylerin telefon numaralarının yazıldığı notlar bırakmalıyız. Çünkü bu tür rahatsızlığı olan vatandaşlarımız genel olarak kendilerini ifade etmekte büyük zorluk yaşadıkları gözlemlenmiştir. Diğer önemli bir şey de yolda, sokakta, ıssız yerlerde yalnız başına çocuk gördüğümüzde lütfen hemen ilgili mercileri telefonla arayalım. Bingöl AFAD için alo 122 hattımız 7-24 aktiftir, alo 155 polis imdat, 112 ambulans, 156 jandarma gibi acil durum, afet ve güvenlik konularına ani müdahale edebilecek kamu kurumlarımızı hemen aramalıyız. Bazı vatandaşlarımız kayıp olayından 24 saat sonra ilgili kamu kurumlarımızı aramaktadırlar, bu yanlış bir uygulamadır, kayıp haberi alınır alınmaz mutlaka yukarıdaki kurumlarımızdan herhangi biri aranılmalıdır. Ne kadar kısa sürede kurumlarımız haberdar olursa kayıp vatandaşımızın bulunma ihtimali o kadar çabuklaşacaktır. Unutulmamalıdır ki verilen en erken haberin mutlaka bir zaman değeri vardır. Bu nedenle başta aile büyüklerimiz, ebeveynlerimiz olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini kayıp ve kaçırılma olaylarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Toplumsal ahlak kurallarına aykırı hareket eden kişilik bozukluğuna sahip şahıslara karşı toplumsal olarak mücadele etmek zorunda olduğumuz gibi, toplumumuzun korunmaya muhtaç bireylerine de hep birlikte sahip çıkmamız gerekir.” 

Boğatekin son olarak; “Ülkemizin muhtelif yerlerinde kaybolarak veya kaçırılarak hayatlarına son verilmiş melek yüzlü yavrularımıza, engellilerimize, yaşlılarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum