Advert
as

"Uyuşturucu Kullanımı Hızla Artmaktadır"

​Bingöl’de “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü" dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasında uyuşturucu kullanımının özellikle genç nüfusta hızlı bir şekilde artmakta olduğuna dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletlerce (BM) belirlenen “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü” dolayısıyla Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şubesi tarafından basın açıklaması düzenlendi. 

Bingöl Merkez Genç Caddesi üzerinde, bir araya gelen STK’lar adına basın açıklamasını Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şubesi Başkanı Ahmet Karaca okudu.

 

 "Uyuşturucu kullanımı özellikle genç nüfusta hızlı bir şekilde artmaktadır" 

"Ülkemizde son yıllarda uyuşturucu kullanımı özellikle genç nüfusta hızlı bir şekilde artmaktadır." diyen Karaca, resmi raporlarda uyuşturucu kullanımı yaşının düştüğünü ve kullanım oranlarının da sürekli yükseldiğine dikkat çekti. 

Karaca, "Çoğunlukla genç olmak üzere uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerin ciddi oranda artması ve yüksek riskli kullanıcı sayısının yükselmiş olması sivil toplum kuruluşları olarak bizleri endişelendirmektedir. Yine hapishanedeki her beş mahkûmdan birinin uyuşturucuya bağlı suçlardan dolayı hapiste olması bu endişemizi arttırmaktadır." dedi.

 

"Uyuşturucuyla mücadelede toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düşüyor"

Gelinen noktada uyuşturucunun Türkiye açısından ciddi boyutlarda sosyal problemler, sağlık yükü ve güvenlik sorunları doğurduğunu söyleyen Karaca, "Bu açıdan uyuşturucuyla mücadelede sadece güvenlik güçlerine ve kamuya değil sivil toplum kuruluşlarına ve toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle engellenemeyeceği, bu anlamda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarında dâhil olduğu topyekûn mücadele ile uyuşturucu ile mücadele edilebileceğine inanıyoruz." diye belirtti.

Bingöl'de uyuşturucu madde kullanımının yoğun olduğu 133 metruk binanın yıkıldığını belirten Karaca, bu durumdan duydukları memnuniyeti ifade etti. 

Karaca, "Özellikle okul ve çevrelerinde yürütülecek mücadele ve mahalle aralarında güvenlik güçlerimizin yanı sıra esnafımıza, velilerimize ve tüm vatandaşlarımıza görevler düşmektedir. Vatandaşlar olarak bizler güvenlik güçlerine en yüksek seviyede yardım ederek, 155 polis imdatı arayarak bildiğimiz ve gördüğümüz suç teşkil eden olayları ihbar etmekten çekinmemeliyiz. Zira yaptığımız ihbarların hepsi kendi çocuklarımızın uyuşturucu belasından uzak durmasından sebep olacaktır." dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum