Advert
as

Köyde Bir Kişi İçin Sandık Kuruldu

Köyde Bir Kişi İçin Sandık Kuruldu

Batman'ın merkeze bağlı Yolveren köyünde bir seçmen için sandık kuruldu.

Batman'ın merkeze bağlı Yolveren (Çınérya) köyü, Türkiye'de ve Batman'da en erken oy kullanılan köy durumunda.

Yolveren'de eşiyle yaşayan Muhtar Mehmet Alcu (80), kurulan sandıkta oyunu kullandı. Alcu, resmi bina olmadığı için evinin önünde kendisi için kurulan 2252 nolu sandıkta Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemini gerçekleştirdi. 

Sandık Kurulu Başkanı Mehmet Güneş, Ezidilerin yaşadığı Yolveren köyünde 21 seçmen bulunduğunu ancak köyde Alcu'nun tek başına oy kullandığını belirtti. 

Güneş, "Devlet, en ücra köyde bile vatandaşı için sandığı ayağına götürüyor. Burada 2252 nolu sandığı getirdik. Burada Muhtar Mehmet Alcu oyunu kullandı." dedi. 

Seçimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Mehmet Alcu, köydeki diğer seçmenlerin yurt dışında olduğunu, eşi de rahatsız olduğu için kurulan sandıkta kendisinin oy kullandığını anlattı. Alcu, vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Alcu'nun oy kullandığı sandıkta sandık görevlisi 4 kişi de oyunu kullandı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum