Advert
as

Ramazan Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ramazan Bayramı Coşkuyla Kutlandı

İlçemizde Ramazan Bayramı büyük bir coşkuyla idrak edildi. Vatandaşlar Bayram Namazını müteakip mezarlıklara akın ettiler.

Ramazan Bayram Namazı kılındıktan sonra cami çıkışında bayramlaşma başladı. Daha sonra mezarlık ziyaretlerinde bulunan Solhanlılar, kabristan ziyaretlerinin akabinde akraba ve komşu ziyaretleri ile bayramlaşmaya devam ettiler. 

Ellerindeki poşetleri doldurmak için yarışan çocuklar şekerin yanı sıra Hasta ve akraba ziyareti gerçekleştiren Solhanlılar, On bir ayın sultanı ayların en hayırlısı olan Rahmet ayını taçlandıran bir Ramazan bayramını daha geride bıraktılar.

 

Resmi Bayramlaşma ise Öğretmen Evinde Yapıldı 

Öğretmen Evi bahçesinde yapılan resmi bayramlaşmaya ise Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında protokol üyeleri ile birlikte bayram tebriklerini kabul etti. 

Protokol ile bayramlaşmaya, İlçe kaymakamı Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,  Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Kurum Amirleri, siyasiler, Esnaf ile ilçe halkı katıldı. 

Bayram programında tebriklerini sunan ilçe Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,“Tüm Müslüman aleminin Ramazan bayramını en kalbi dileklerimle kutluyor, daha nice bayramlar geçirmenizi yüce Rabbim’den temenni ediyorum. Tabi ki Ramazan ayını geçirdik. Yoğun bir süreç, inşallah bu Ramazan ayının hürmetine bu İslam coğrafyasında sıkıntı içerisinde olan Müslüman kardeşlerimizde bir nebze olsun, yaralarına merhem olur düşüncesi temennisi içerisindeyiz. Tabi yoğun bir programımız var, inşallah hayırlara vesile olur. Bu programlarımızı seçim sürecinde geçiriyoruz. İnşallah oda hayırlı olur. Ben tekrardan iyi bayramlar diliyorum, katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi. 

Kaymakam Fatih Okumuş ise “Değerli belediye başkanlarım, değerli hakim ve savcılarım, komutanlarım hepinizi öncellikle saygıyla selamlıyorum. Ramazanı şerifiniz mübarek olsun. Bayramınız mübarek olsun. Tabi bayramlar sabahleyin camide de belki bir kaç gündür televizyonlarda da çok yoğun olarak bayram mesajları veriliyor. Birlik beraberlik günleridir. Türkiye'miz özellikle sizin malumunuz olduğu üzere son yıllarda çok fazla gerildi, çok fazla kutuplaştı. Türkiye'nin önünde atlatılması gereken bir süreç var. Mutlaka su akar yolunu bulur. Geçici anlaşmazlıklarımızı, geçici toplum içerisinde partiler düzeyinde olur, kişiler düzeyinde, gruplar düzeyinde, yöreler düzeyinde olur çeşitli anlaşmazlıklar olabilir, olması da zaten normaldir. Yani bir cemiyette, bir toplumda hatta bir aile içerisinde de bir konuda için bir çok fikir çıkabiliyor. Dolaysıyla biz bu bayramları her ne kadar toplum olarak, her ne kadar siyasi olarak karşı karşıya gelmişsekte, rekabet oluşmuşsa da inşallah bu tatlı rekabet belli bir süreçten sonra daha çok dayanışmaya, daha çok bir araya gelmeye, daha çok birbirimizi anlamaya vesile olur. Bu bayramlarda buna vesile olur. Aynı şekilde toplumumuzun içerisinde dayanışmaya, birliğe, beraberliğe ihtiyacımız olduğu gibi bu bayram dini bir bayramdır. İslam coğrafyasında da sıkıntılar var, Müslüman kardeşlerimizde sıkıntıda, Gazze’de sıkıntı var, Suriye’de sıkıntı var, Arakan’da sıkıntı var, Doğu Türkistan’da sıkıntı var, Keşmir’de sıkıntı var, yani dünya nerdeyse “Müslümanın cehennemidir” sözünü tasdik edecek uygulamalar var. Bu bayramlar, hem önümüzdeki süreç inşallah hem memleket içerisinde, toplumumuz içerisinde, hem de gönül coğrafyalarımızda Müslümanların bütün yaşadığı topraklarda sulh olur, selamet olur, birlik olur, beraberlik olur, hayır olur, bereket olur. Ben tekrardan bayramınızı kutluyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum