Advert
as

Ataoğlu: 1-1-1 Olursa Çok Şey Değişir.

Ataoğlu: 1-1-1 Olursa Çok Şey Değişir.

İyi parti Bingöl Milletvekili adayı Kazım Ataoğlu, yerel basın ile kahvaltıda buluştu. Ataoğlu, gazetecilerin sorularına yanıt vererek; “1-1-1 olursa çok şey değişir. Yeni bir şeylerin başlangıcı olur. 1-1-1 olursa Bingöl’ün iyiye gittiğinin işareti olur, tabular yıkılacak.” dedi.

Yerel Basınla kahvaltıda bir araya gelen İyi parti Bingöl Milletvekili adayı Kazım Ataoğlu; “1-1-1 olursa çok şey değişir. Yeni bir şeylerin başlangıcı olur. 1-1-1 olursa Bingöl’ün iyiye gittiğinin işareti olur, tabular yıkılacak. Adalet, hak ve hukuk duygusu öne çıkacak. Millet muhalefet görevi verirse Bingöl’deki haksızlıkları, eksiklikleri, aksaklıkları, hukuksuzlukları, adaletsizliği parlamentoya taşıma imkânı olacak. Bingöl’de bunu yakalayacağız. Bingöl’de bu kavramlardan hiç yok. İktidar nasip olursa hizmet konusunda Bingöl çok karlı çıkacak.”

 

“Bingöl ve Türkiye’de kenara itilmiş birçok kavram var.”

İyi parti Bingöl Milletvekili adayı Kazım Ataoğlu, ustalık dönemini yaşadığını belirterek, iyi bir usta olarak işe başlayacağını, bu İşi iyi bildiğini, İyi bir usta olarak ta daha iyi hizmet vereceğine inandığını söyledi. Ataoğlu; “Bingöl ve Türkiye’de kenara itilmiş birçok kavram var. Bunlar yerli yerine oturacak. Adalet duygusu, demokrasi anlayışı, hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrımını anayasal güvence içerisinde yerli yerine oturtacağız. Bunları yerli yerine oturttuğumuz zaman birçok şey, kendiliğinden yerli yerine oturur. Tabi ki en başta hizmet var. Ben inanıyorum ki Bingöl bizi seçerse bunlar değer kazanır. Türkiye 2012’den bu yana gittikçe bu değerlerden uzaklaştı. Bugün en uzak noktada. Medyaya bakıyoruz, ulusal medyada bu değerlerden bir şey bulmanız mümkün değil, Eleştiremiyoruz. Böyle Türkiye olmaz. Ak Parti’de milletvekili yaparken yanlış olan şeyleri eleştirdim. Bunu Sayın Cevdet yılmaz ve Yusuf coşkun iyi bilir.”

 

“Bingöl’e pozitif ayrımcılık yapabilirdi…”

“Bingöl’de bir fabrika bacası tütüyor mu? İstihdama ve üretime yönelik bir eser var mı? Sanayi tesisimiz var mı? Küçük ölçekli şeyler olabilir. Ayrıca Sayın Cevdet Yılmaz uzun süre bakanlık yaptı. Devlet planlamada eski yıllarda çalışmıştır. Bu kardeşimiz bu kurumun başındaydı, Para kendisindeydi. Bende diyorum ki biraz Bingöl’ü gözetseydi, gözetilebilseydi. Muş kadar gözetilebilseydi, Tunceli kadar gözetilebilseydi. Cevdet yılmazında böyle bir yapısı var. Bingöl’e pozitif ayrımcılık yapabilirdi, yapmalıydı. Sonuçta bugün birçok şey o imkânlar çerçevesinde olabilirdi, Bingöl şuan çok farklı yerde olabilirdi. Beceremedi demiyorum, yapmadı sonuçta. Bingöl’e imkân verildi, ama bakanlığın katkısı, faydası olmadı. “

 

“Sizin samimiyetinize kimse inanmaz”

“Ben mevcut hükümetin FETÖ konusunda samimi olduğuna inanmıyorum. Mevcut hükûmetin zaten bir başarı sağlamasını mümkün görmüyorum, ciddi olarak ta bir mücadele verdiğine inanmıyorum. Neden? Bunun siyasi ayağını ortaya koymadıkça sizin samimiyetinize kimse inanmaz, onlardan biride benim, inanmıyorum. 16 yıldır bunu en iyi bilenlerden biriyim. Çünkü o tarafı da bu tarafı da biliyorum. “

 

“Hdp 1 milletvekili alacak”

“Seçim süreci başladıktan bu yana bir anket yapmadık. Türkiye genelinde yüzde 19-20 bandındayız. Bunu bir anket firması kamuoyuna yansıtmadan bize aktardı. Ak partinin oyunun yarısında bir fazlasını alırsam kazanabiliyorum. Hdp 1 milletvekili alacak, bu benim tahminim. Ak partide 1 milletvekili alıyor. Geriye 1 tane kalıyor milletvekili olarak ya ben kazanacam 3. Milletvekilliyi ya da Ak partinin 2. Sıradaki arkadaş kazanacak. Ak parti Türkiye’de parlamento çoğunluğunu kaybetti. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tura kalacak gibi.”

 

“Söylemeye korkuyorlar.”

Bir gazetecinin eski seçimlere göre Bingöl’de, bu seçimde kendini belli ettirmeyen bir seçmenin olduğunu, bunun Ak partiye yarayacağını düşünüyor musunuz sorusuna, Ataoğlu “Bu suskunluk varsa ben bunu şöyle yorumluyorum, bunlar vermeyecekler demek ki. Söylemeye korkuyorlar. Ak parti en büyük başarısızlığını yaşayacak” dedi.

 

“Yedisu ve Yayladere’de ilçe parti binamız yok.”

“Cevdet yılmaz bu işleri bilen bir arkadaşımız, neden erken seçim yaptık diyemiyor. O zaman biz kendi bildiğimizi söylemek zorunda kalıyoruz. Bana göre, bu hükümetin gücü kalmamıştır. Bu işi sonbaharda yapsana, dayamadın mı üç ay sonraya. İyi parti yeni kuruldu. Yedisu ve Yayladere’de ilçe parti binamız yok. Gidip bize oy verin desek parti binanız nerde diye sorarlar. Başarısız olursak, bunu ben üzerime alıyorum. Yeterince örgütlenemedik. Sonuçta ben bu partinin genel başkan yardımcısıyım. İyi parti Bingöl’de Milletvekili çıkaramazsa bunun sorumlusu benim. Sonuç ne olursa olsun Millletin kararın saygı göstermek zorundayız. Herkesin saygı göstermesi lazım. ”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum