Advert
as

Muş’ta Sel Faciası: 2 Ölü

Muş’ta Sel Faciası: 2 Ölü

Muş’un Korkut İlçesine bağlı Karakale Beldesi ve Balkır Köyünde aşırı yağış sonrası meydana gelen sel sonrası 2 vatandaş sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi.

Muş’un Korkut İlçesine bağlı Karakale Beldesi ve Balkır Köyünde aşırı yağış sonrası meydana gelen sel sonrası yüzlerce araç yolda mahsur kalırken, 1 engelli vatandaş ve 1 çocuk sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. 

Yaşanan afete ilişkin Muş Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“12.06.2018 tarihinde saat 16:00 sıralarında Müdürlüğümüz Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine 122 no’lu telefonumuza gelen ihbara göre Muş ili Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinde aşırı yağan yağmurun etkisiyle sel meydana geldiği bilgisi üzerine ekiplerimiz en kısa sürede olay mahalline ulaşmışlardır. Kara yolunda seyir halinde olan 120 araç selden dolayı kapanan yolda mahsur kalmışlardır; Afad Müdürlüğünden 13 personel, 5 adet arama kurtarma aracı, İl Özel İdaresinden 5 adet iş makinası 12 personel, D.S.İ Müdürlüğünden 2 adet iş makinası 5 personel, Karayolları Müdürlüğünden 2 adet iş makinası 5 adet kamyonet 8 personel ile yoğun çalışması sonucu kapanan yol tekrar ulaşıma açılmıştır. Herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır ekiplerimiz merkeze dönüş yapmıştır.

 

22 Yaşında engelli vatandaş boğuldu

Ayrıca Korkut ilçesine bağlı Balkır Köyüne aşırı yağan yağmurun etkisiyle sel meydana geldiği bilgisi üzerine ekiplerimiz en kısa sürede olay mahalline ulaşmışlardır. Olay yerinden alınan bilgilere göre 22 yaşında Ferhat Yayman adında engelli bir vatandaşımızın sel sularına Kapıldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz hemen arama ve kurtarma çalışmalarına başlamışlardır. Ekiplerimiz tarafından yapılan arama sonucunda vatandaşımızın cansız bedenine olay yerinden yaklaşık 1 kilometre ötede sel sularından çıkarılarak olay mahallinde hazır bekleyen Acil 112 ekiplerine teslim edilerek Muş Devlet Hastanesi Morguna kaldırılmıştır.

 

13 yaşında sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi 

Gelen diğer ihbarlara göre Muş ili Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinde aşırı yağan yağmurun etkisiyle sel meydana geldiği ve can kaybının yaşanabileceği bilgisi üzerine ekiplerimiz en kısa sürede olay mahalline ulaşmışlardır. Olay yerinde alınan bilgilere göre 13 yaşında Rojhat Yener adında bir vatandaşımızın sel sularına Kapıldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz hemen arama ve kurtarma işlemlerine başlamışlardır. Ekiplerimiz, Jandarma ve köylülerin büyük yardımı ile yapılan arama sonucunda vatandaşımızın cansız bedenine olay yerinden yaklaşık 10 kilometre ileride Karakale Beldesi girişine yakın nehrin kenarında saat 23.36 sıralarında eks olarak bulunmuştur. Sel sularından çıkarılarak olay mahallinde hazır bekleyen Acil 112 ekiplerine teslim edilerek Muş Devlet Hastanesi Morguna kaldırılmıştır. 

Olay bölgesinden yapılan müracaatlar sonucu İl AFAD Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerince hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır.” denildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum