Advert
as

Muş'ta girişimsel radyoloji ile tümör embolizasyonu yapıldı

Muş'ta girişimsel radyoloji ile tümör embolizasyonu yapıldı

​Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, Muş Devlet Hastanesinde ilk kez girişimsel radyoloji ile tümör embolizasyonu yapıldığını söyledi.

Muş Devlet Hastanesinde ilk kez girişimsel radyoloji ile tümör embolizasyonu yapıldığını söyleyen Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, böylece bir ilke imza attıklarını belirtti.

Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hastanemiz Üroloji Uzmanı Dr. Mehmet Ezer tarafından üroloji servisine yatışı yapılan 28 yaşındaki erkek hasta sağ böbrek alt ucunda yaklaşık 10 cm çapında Anjiyomiyolipom  (iyi huylu tümör) ile uyumlu kitle ve bu kitleden aktif kanama ile Acil Servise başvuran hasta Üroloji Uzmanı hekimlerimizce kitlenin renal damarlara yakınlığı sebebiyle nefrektomi (böbreğin alınması) düşünüldü. Ancak hasta yaşının genç olması sebebiyle Girişimsel Radyoloji birimine danışıldı. Girişimsel Radyoloji uygulamasını yapan Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Radyoloji Uzmanı Dr. Gürkan Danışan ve ekibi tarafından tümör embolizasyonu (tümöre giden damarların kapatılması) ile kanama durduruldu ve tümörün beslenmesi kesilerek böbreği kurtarıldı. Muş Devlet Hastanesinde ilk kez girişimsel radyoloji ile tümör embolizasyonu yapılarak bir ilk daha gerçekleştirilmiştir." dedi.
(İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum