Advert
as

Sebze Fidelerinin Satışı Devam Ediyor

Sebze Fidelerinin Satışı Devam Ediyor

Çapakçur Vadisi'nde bulunan Bingöl Üniversitesi seralarında yetiştirilen tüplü sebze fidelerinin satışı devam ediyor.

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Uygulama Bahçesi’nde yetiştirilen fideler halkın satışa sunuldu. 

Çapakçur Vadisi'nde bulunan Bingöl Üniversitesi'ne ait seralarında yetiştirilen fideleri isteyen herkesin ulaşabileceğini söyleyen Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Özbay, “Yaklaşık bir ay önce fideleri yetiştirmek için ilk çalışmayı başlatmıştık. Fidelerimiz, şu an ekime hazır haldeler. Salatalık, domates, biber, patlıcan, kavun ve karpuz gibi farklı türlerdeki 10 bine yakın fidemiz var. Bu fidelerimizi talep eden bütün vatandaşlarımız ulaşabilirler. Çiftçilerimiz, uygulama bahçemizden temin edilebilecek fidelerimiz için bir hafta ya da en fazla on gün içerisinde uygulama bahçemize başvurabilirler. Viol (Çok gözlü yetiştirme kabı) içerisine yerleştirdiğimiz tüplerde yetiştirdiğimiz fideler, çıplak köklü fidelere oranla hem verim açısından hem de tutma açısından daha yüksektir. Şu an salatalık, domates, kavun ve karpuz fidelerimiz ekime hazır halde. Önümüzdeki hafta biber ve patlıcan fidelerimiz de hazır halde olacak.  İlgi duyan vatandaşlarımızı seralarımıza bekleriz.” dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum