Advert
as

“Müslümanların Ramazanı Buruk Geçiyor”

“Müslümanların Ramazanı Buruk Geçiyor”

HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayı Hamdullah Tasalı, Müslümanların birkaç asırdır Ramazan ayı ve bayramları buruk geçirdiğini söyledi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından halka yönelik iftar programında konuşan HÜDA PAR Bingöl milletvekili adaylarından Hamdullah Tasalı, Müslümanların birkaç asırdır Ramazan ayı ve bayramları buruk geçirdiğini belirtti.

 

“İslam coğrafyasında Ramazanlar ve bayramlar buruk geçiyor”

İslam coğrafyası ve bölgenin çok sancılı dönemlerden geçtiğini aktaran Tasalı; “Müslümanlar birkaç asırdır bayram ve Ramazanlarını buruk geçiriyor. Bu Ramazanı da yine buruk geçirmekteyiz. Zira birçok İslam beldesi harap edildi. Müslümanlar muhacir edilip evlerini, barklarını terk ettiler. Milyonlarca Müslüman zalimler tarafından katledildi. İslam beldelerinin medeniyet ve mirasları yerle bir edildi. Özelikle Filistinli Müslüman kardeşlerimiz, siyonist çetelerin saldırıları neticesinde mağduriyetleri devam ediyor. İslam coğrafyasının hangi beldesine bakarsanız bakın kan, gözyaşı hiçbir zaman dinmedi. Dualarımızda o kardeşlerimizi unutmayalım” diye konuştu.

 

“Günümüzde modernizme kendini kaptıranlar değerlerinden yoksun yaşıyor”

Amaçlarının birbirlerinden uzaklaşan halkı bir araya getirip tekrar kaynaşmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Tasalı, “Yaşadığımız çağın modernliğine kendini kaptıranların birbirinden uzaklaştığını görüyoruz. İslam'dan uzaklaşan insanların birbirine düşman olduğunu, acımasız olduğuna şahit oluyoruz. Bundan dolayı insanlar merhametten yoksun yetişiyor. Dolayısıyla bu programlarımızın amacı, birbirinden uzak duran insanları bir araya getirmek ve kaynaşmasını sağlamaktır.” dedi.

 

“Ülkenin temel sorunlarından biri adaletsizliktir” 

Konuşmasına “Önce insan, öncelik adalet” diyerek devam eden Tasalı, şunları söyledi:

“En büyük insaniyet İslamiyet'tedir. İdeolojilerin, felsefelerin, rejim ve sistemlerin insanların kalbine, ruhu üzerine yapmış olduğu operasyonların neticesinde maalesef insan İslam fıtratından uzaklaştırıldı. Böyle olunca da insanlar arasında merhametsizlik arttı.” 

Şu an ülkenin temel sorunlarından birinin “adaletsizlik” olduğuna dikkati çeken Tasalı, memleketin var olan sorunlarının temelinde adaletsizlik yattığına işaret ederek, “adalet” kavramının bir toplumun olmazsa olmazı olduğunu kaydetti.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum