Advert
as

Kekliklerin Yumurtlama Dönemi Sürüyor

Kekliklerin Yumurtlama Dönemi Sürüyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da oldukça yaygın olan kekliklerin yumurtlama dönemi sürüyor.

Yabani kuş türü olup, evcil olarak da beslenen keklikler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da oldukça yaygın. Yanlış avlanma sonucu sayıları azalan kekliklerin, yumurtlama dönemi sürüyor.

 

Genellikle mart ayından itibaren yumurtlamaya başlayan dişi keklikler, yaz mevsiminin ortasına kadar yumurtlamaya devam ediyorlar.

 

Kuluçka süreleri cinslerine göre farklılık gösteren keklikler, ortalama 25-30 gün kuluçkaya yatarlar. Bir keklik en az 15 yumurta yapar ve kuluçkaya yatar. Bu sürenin sonunda yavrulama dönemi başlar.

 

Uzmanlar, etleri lezzetli ve yumurtaları faydalı olan kekliklerin bu mevsimde özellikle avlanmaması gerektiği noktasında uyarıyor.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum