Advert
as

İHH:”Filistin Acil Yardım Bekliyor”

İHH:”Filistin Acil Yardım Bekliyor”

İnsani Yardım Vakfı (İHH), ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşınması ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılı nedeniyle Gazze'de düzenlenen gösterilerde şehit edilen Filistinlilerin ailelerine ve yaralılara yardım ulaştıracak.

Filistin işgalinin 70 yılında ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, İsrail terörünü daha da azdırdı. 8 haftadır ABD’nin kararını barışçıl şekilde protesto eden göstericilere silahla müdahale eden Siyonist rejim, 110 kişinin ölümüne yaklaşık 5 bin kişinin de yaralanmasına neden oldu. İHH, şehit edilen Filistinlilerin ailelerine ve yaralılara nakdi yardımda bulunup, hastanelere destek olacak.

Filistin’de neler oldu?

Filistin, 1948 yılından bu yana İsrail’in işgali altında. Son 70 yılda Filistin topraklarına 5 milyon Yahudi yerleştirildi, buna karşın 7 milyon Filistinli Müslüman farklı ülkelerdeki mülteci kamplarına mahkum edildi. Uluslararası hukuka göre yasa dışı olan Yahudi yerleşimleri ve işgal sebebiyle Filistinli Müslümanlar topraklarını kaybetmeye devam ediyor. Bu sayede Filistin şehirleri İsrail tarafından sistematik bir şekilde Müslümanlardan arındırılıyor. Müslümansızlaştırılan şehirlerin başında ise Kudüs geliyor.

İsrail’in baskılarıyla Müslümanların yaşadığı mahallelere Yahudi yerleşimciler yerleştiriliyor, evlere zorla el konuluyor, sahiplerinin ölümleri bahane edilerek evler kamulaştırılıyor. Üstelik pahalılığı sebebiyle dünyanın sayılı şehirlerinden biri olan Kudüs’teki Müslümanlara karşı planlı yıldırma politikası uygulanıyor. Kudüs’ten ayrılmaya direnenlerin maddi olarak ayakta kalabilmeleri için tüm aile fertleriyle birlikte çok fazla çalışmaları gerekiyor. Filistinli Müslümanların zaten zor olan hayatı, gün geçtikçe tahammül edilemez bir hale geliyor. 

Filistin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç:”Kurulduğu dönemden itibaren Filistin konusunu ana gündem maddelerinden biri yapan İHH, 20 yılı aşkındır bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle ABD’nin aldığı Kudüs kararı sonrasında çalışmalarını sıklaştıran İHH, yalnızca 2017 yılında Filistin genelinde şu çalışmaları gerçekleştirdi:

- Filistin Gazze’ye yıl boyu ilaç yardımı ulaştırıldı.

- El-Said Hastanesi inşa edildi.

- Vefa Hastanesi’ne tıbbi cihaz desteği verildi.

- Cenin Hastanesi’nin elektrik ihtiyacını karşılaması için güneş enerjisi istasyonu kuruldu.

- Tüm su kuyularının yıl boyunca çalışabilmesi için de yakıt desteği verildi.

- Filistin Gazze’de 40 bin kişinin faydalandığı iki aşevinin yıllık giderleri ve gıda ihtiyaçları karşılandı.

- Aynı zamanda 15 bin ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapıldı.

- Filistin Gazze’de önceki yıllarda inşa ettiğimiz Osmanlı Kültür Merkezi’nin yıllık giderleri karşılandı, meslek edindirme kursları açıldı.

- Gazze Onbaşı Hasan Camii hizmete açıldı.

- Dünya üzerindeki yaklaşık 90 bin yetimin aylık ihtiyaçlarını karşıladığımız Yetim Sponsorluk Sistemi’nde Filistin’den 15 bin yetim bulunuyor.

- 2017 yılında Ramazan ve Kurban çalışmalarımızdan Filistin’de 120 bin kişi faydalandı.

 

İHH’dan acil yardım çalışması

İHH İnsani Yardım Vakfı yaralılara tıbbı yardım, şehit ailelerine ise insani yardım ulaştırmak için harekete geçti.

İHH, ilk etapta;

- Geri Dönüş Yürüyüşü esnasında İsrail askerlerince vurulan yaralı ve şehit ailelerine nakdi yardımda bulunacak.

- Yaralı tedavilerinin gerçekleştirildiği hastanelere ve sağlık merkezlerine tıbbi destekte bulunacak.

 

Ramazan’da Gazze unutulmayacak

İsrail’in öncelikli hedef olarak belirlediği Gazze, İHH’nın Ramazan yardımlarından da istifade edecek. İHH, Ramazan yardımları kapsamında yine ilk etapta Gazze’de;

 - Günlük bin 500 kişiye iftar verecek.

 - 4 bin 375 aileye kumanya yardımında bulunacak.

 - Binlerce aileye fitre ve zekat dağıtımı gerçekleştirecek.

İHH, ayrıca elektriğin sıklıkla kesildiği Gazze’de bulunan Cenin Hastanesinde güneş enerji panellerinin kurulumuna devam edecek.

 

Ne Yapabilirim?

Filistin duyarlılığına sahip herkesin ve her kesimin yapabileceği belli başlı yardımlar:

İHH’nın Filistinliler için başlattığı çalışmaya zekât ve fitrelerinizle bağışta bulunabilirsiniz. FILISTIN yazıp 4072’ye göndererek fitrenizi (19 TL) bağışlayabilir veya FILISTIN yazıp 3072’ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Filistinli bir yetim kardeşe aylık 100 TL karşılığında bakabilirsiniz.

Evimizde Kudüs kumbarası oluşturabilirsiniz.

Kurbanlarınızı Filistin’e gönderebilirsiniz.

Filistin’le ilgili yardım etmek veya bilgi almak isteyenler dernek binamıza uğrayabilecekleri gibi 505 830 22 70 nolu telefondan da bize ulaşabilirler.’’

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum