Advert
as

Mukabele Halkalarına Yoğun İlgi

Mukabele Halkalarına Yoğun İlgi

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Solhan’da bulunan camilerde Kur`an-ı Kerim mukabelelerine halk yoğun ilgi gösteriyor.

Ramazan ayının başlamasıyla Solhan genelinde öğle namazlarından sonra camilerde mukabelelere başlandı. Solhan’da Ramazan ayının ilk gününde halk mukabelelere yoğun ilgi gösterdi. 

Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda Solhan’da bulanan bütün camilerde mukabele yapılmaktadır. 

Camilerde imamlar Kur'an-ı Kerim'i sesli olarak okurken, mukabeleye katılanlar ise okunan ayetleri takip ediyor. Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilenler yüzünden takip ederken, okumasını bilmeyenler ise dinliyor. 

Ramazan ayının Müslümanlar için bir fırsat ayı olduğunu belirten Solhanlılar, “Ramazan ayı günahlardan arınma ayıdır. Allah'ın (celle celaluhu) lütfunun, rahmetinin, bereketinin bol olduğu bir aydır. İnşallah Rabbimiz bu ayları en güzel şekilde ibadet ederek, Kur’an-ı Kerim okuyarak bu ayı değerlendirmeyi ve tabi ki bundan sonraki diğer Ramazan'a kadar olan on bir ayı da böyle güzelliklerle değerlendirmeyi nasip eylesin.” ifadelerini kullandılar.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum