Advert
as

"Bol Yağışlar, Çiftçinin Yüzünü Güldürdü"

​Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaaslan, Bingöl’de kurak geçen kış mevsiminin ardından etkili olan bol yağışın çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Kış mevsiminin kurak geçtiğini belirten Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaaslan, kurak geçen kış mevsimi nedeniyle çiftçilerde oluşan endişenin, bol yağışlı bir mevsimin ardından giderildiğini söyledi. 

Mayıs ayında bol yağışların düşmesiyle tarım bitkilerinin veriminin yüksek olduğunu söyleyen Karaaslan, kuraklık tehlikesinin kalmadığını belirtti.

Çiftçilerin sorunları dinlemek ve destek sağlamak için ziyaret ettiklerini söyleyen Karaaslan, "Şimdi Bingöl Ovası'nı görüyorsunuz, bu kadar arazi varlığıyla verimli bir yerdir. Biz bu geçen kış ayında yaşanan kuraklıktan biraz korktuk. İnşallah bu son yağan yağmurlar iyi bir fayda verdi. Biz şu anda bir tarlanın içindeyiz, gördüğümüz manzara çok mükemmel. İnşallah verimli bir ürün bu sene elde ederiz." dedi.

"Çiftçilerimiz yem bitkilerine daha çok ekmesi gerekir" 

Boş olan tarlaların ekilmesi gerektiğini vurgulayan Karaaslan, "Gezdiğimiz bazı yerlerin, tarlaların ekilmediğini gördük. Bunların da ekilmesini istiyoruz. Şu anda bir korunga tarlasındayız, mükemmel bir korunga ekimi vardır. Bunu çiftçilerimiz tarafından yem bitkileri olarak kullanılmaktadır. Yem bitkileri korunga olsun, yonca ve mısır olsun bu tür yem bitkilere daha da ağırlık verilmesi gerekir." diye konuştu. 

"Boş tarlalarımızı değerlendirelim"

Ziraat Odası olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını söyleyen Karaaslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiftçilerimizin sorunlarını her yerde dile getireceğiz. Yönetimimizle, danışmanlarımızla, sürekli çiftçilerimizi yerinde ziyaret edip, arazilerini, ekinlerinin daha fazla verimini yükseltmek için danışmanlık desteğini veriyoruz. Yüksek derece de hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Devamlı çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Çiftçilerimizin gayreti ve bilinçli bir tarımla kalkınmanın daha fazla sağlanacağını temenni ediyorum. Gönül istiyor ki bu ovamız her zaman ekilsin.  Özelikle yem bitkileri olan, yonca, korunga, mısırın yanında buğday ve arpa türü bitkiler ekilsin." 

Karaaslan, "Bu sene kuraklıktan korkuyorduk, son bir haftadır bu yağan yağmur inşallah bereketi olur. Ekinlerimize bir fayda sağlamıştır ve çiftçilerimiz inşallah iyi bir verim alır. Cenab-ı Allah bereketli kılsın." dedi.

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum