Advert
as

Şeref Meydanı Konaklama Tesisi Açıldı

Şeref Meydanı Konaklama Tesisi Açıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar kapsamında desteklenen Solhanlı yatırımcı Yunus Turgut Çelik'e ait Şeref Meydanı Konaklama Tesisi açıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların 11. Etap uygulamaları kapsamında desteklenen Solhanlı yatırımcı Yunus Turgut Çelik'e ait Şeref Meydanı Konaklama Tesisi açılış törenine Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Bahadır, İlçe Belediye Başkan Vekili ve bazı kamu kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış Programı kapsamında açıklama yapan İl Müdürü Burhan Bahadır; “Değerli katılımcılar Hepinizi başta şahsım ve kurumum adına saygı ve hürmetle selamlıyorum. Kıymetli hazirun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 2006 yılından itibaren uygulamaya konulmuştur.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, tabandan yukarıya doğru yaklaşımla katılımcılığı sağlayan, yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projeler ile üretime yönelik makine-ekipman alımı projeleri de desteklenmektedir.

2006 yılında uygulaması başlayan programda bu güne kadar toplam 85 adet proje uygulaması tamamlanmıştır. Bu projelerin toplam proje tutarları 84.103.977 tl olurken bakanlığımız tarafından bu projeler için toplam 42.063.710 TL hibe ödemesi yapılmıştır.

KKYDP (Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Program) kapsamında 2017 yılı içinde uygulamaya başlanan 11. Etap hibe programından toplam 16 adet proje hibe almaya kazanmış bunlardan 4 adet proje tamamlanırken geri kalan 12 projenin uygulama aşamaları devam etmektedir. Devam eden bu projelerin tamamı 31.08.2018 tarihinde tamamlanacaktır. % 50 hibeli bu program 2020 yılına kadar devam edecektir.

Şu an açılışını yapmakta olduğumuz yatırımcımız Yunus Turgut Çelik'e ait “ŞEREF MEYDANI KONAKLAMA TESİSİ PROJESİ” programın 11. Etabında hibe almaya hak kazanmıştır. Projenin toplam tutarı 1.500.000 TL olurken 750.000 TL bakanlığımız tarafından hibe verilerek tamamlanmıştır. “ dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum