Advert
as

Bingöl’de Onlarca Ev, Su Altında Kaldı

Bingöl’de Onlarca Ev, Su Altında Kaldı

Bingöl'de etkili olan yağmur birçok ev su altında kalırken, vatandaşlar altyapının ve belediye ekiplerinin yetersizliğinden şikayetçi oldu.

Bingöl'de altyapı yetersizliği nedeniyle birçok ev sular altında kalırken, belediye ekiplerinin su baskınlarına maruz kalan bodrum katlarındaki evlere müdahalede yetersiz kalmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren yağmur karşısında şehrin altyapısının yetersiz kalması sonucu onlarca ev sular altında kaldı. Özelikle Merkez Kültür, Simani ve Karşıyaka mahallerinde çok sayıda ev su baskına uğradı.

Maddi imkansızlardan dolayı bodrum katlarında ev alan, kiraya giren ve yetersiz altyapı nedeniyle yağmur suyu baskınlarından en çok zarar gören dar gelirli aileler, yaşananlara sitem etti.

Yaşanan su baskınlarına müdahale etmede belediye ekipleri de yetersiz kalınca vatandaşlar, evlerine basan suyu kendi imkânlarıyla tahliye etmeye çalıştığı görüldü.

Simani Mahallesi'nde yaşayan Besra Güleyan, her yağışta evlerini su bastığını söyledi. Güleyan,“Gece aniden su içinde uyandık. Çocuklarımı dışarı çıkardım, tüm eşyalarım zarar gördü. Çocukların kıyafetleri ve okul çantaları ıslandı, onları okula gönderemedim, mağduruz. Daha önce de 2 defa evimi su bastı, yardım bekliyorum. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz.” dedi.

Mahallenin altyapı eksikliği nedeniyle kanallar tıkandığını ve sular evlerine girdiğini söyleyen Güleyen şunları söyledi:

 

“Kanalizasyon suları hem de yağmur suları birlikte evimizi bastı. Belediye aradık başka yerde de su baskınları var oradayız deyip zamanında müdahaleye gelemediler. Maddi imkânsızlıklardan dolayı bina bodrumunda ev aldık, evimizin borcu halen var. Evde ne varsa su altında kaldı devletten rica ediyoruz bize yardım etsin. Eşim serbest çalışıyor, maddi durumumuz iyi değil. Mağduruz, zararımız çok büyük yetkililerden yardım bekliyoruz.”

 

“Altyapı eksikliği nedeniyle su baskını devamlı oluyor”

Simani Mahallesi Muhtarı Ferhat Aymaz, mahallelerinin bu bölümde devamlı su baskını yaşandığını söyledi. Aymaz, “6 yıldan beri sürekli buradaki sıkıntıyı belediye bildiriyoruz. Burada yağmur tahliye kanalı eksik. Bu bölgede devamlı su baskını oluyor. Defalarca bildirmemize rağmen bir çözüm bulamadılar. Bu sabah yaşanan su baskınlarından dolayı yine belediyeye aradık. Buradaki sorun daha önce çözülmesi lazımdı, çözmedikleri için her yağmur yağdığında, buradaki vatandaşların evini su basıyor ve mağdur oluyorlar.  Şu an önünde bulunduğumuz binanın bodrumunda 2 daire var ikisini de su basmış durumda. Ev sahipleri de çok mağdur. Bütün eşyaları su altında kaldı, bunların zararlarını kim ödeyecek?  Gece uykudayken evlerine su basmış,  buradaki sorun yıllardır devam ediyor. Buna bir çözüm bulması lazım. Mahallemizde yağmur tahliyesi yok, yetersiz çözüm bulunmazsa buradaki insanlar mağduriyet yaşamaya devam edecek. Bu sorunu ve diğer sorunları yazılı sözlü olarak, söylüyoruz,  çözüm bulunmuyor.”

Vatandaşlardan Mehmet Ok da yağmur yağınca yetersiz olan borular, kanallar su kaldırmadığı için su baskınlarının yaşandığını söyledi. Ok, “Yağmur kanalları çok küçük olduğu için küçük borulardan oluştuğu için tıkanmış durumda. Altyapı kaldıramadığı için kanallar tıkandı.  Şu anda bizim binanın bodrumunda da su basmış durumda. Belediyenin sık sık yaşanan bu sorunlara bir çözüm bulması lazım. Daha önce yapılan altyapıda da dar borular kullanılmış. Şu anda bizim binanın bodrumuna su bastı birçok malzememiz su altında kaldı. Birçok malzememiz zarar gördü.” diye konuştu.

 

“Su basınlarını, Mahallenin altyapısı yetersizliğine bağlıyorum”

Simani Mahallesi sakinlerden Fuat Kaya ise şunları söyledi: “Su basınlarını, Mahallenin altyapısı yetersizliğine bağlıyorum.  Eskiden burada iki üç tane gecekondu ev vardı, şu anda ise yüzlerce daire yapılmış. Mevcut yağmur tahliye kanalı bu bölgeyi kaldırmıyor. Buranın altyapısı, buranın giderini kaldırmıyor. Altyapının yenilenmesi için müracaatta bulunduk, bir türlü yapmıyorlar.  Burada bulunan birçok binanın bodrum katına su bastı,  vatandaşlar mağdur. Birçok vatandaşın eşyaları tahrip olmuş, kullanılmaz halde. Bu bölgede hemen bütün binaların bodrumunda su baskını oluyor, gider olmadığı için ve yetersiz su gitmiyor, gitmeyince de kanalizasyon ve yağmur suyu geri bodrum katına basıyor.”

 

“Her yağmur yağdığında su baskını yaşanıyor”

Evine su baskını olan Ömer adlı vatandaş da yaşadığı mağduriyeti anlattı: “Evimizi su bastı, saatlerdir kendi imkanımızla dışarı atmaya çalışıyoruz. Belediyeden geldiler.  Altyapı yetersiz olduğu için her yağmur yağdığında su baskını yaşanıyor. Altyapı suyu kaldırmadığı için geri tepiyor, içeri geliyor. Mağduruz, eşyalarımız sudan zarar gördü. Şu an evimi su baskını nedeniyle taşıdım, kiraya gideceğim.  400, 500 TL kira vermem lazım.  Mağduriyetimin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum