Advert
as

Eski Solhan Müftüsü, Bingöl Müftüsü Oldu

Eski Solhan Müftüsü, Bingöl Müftüsü Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığında birinci derece kadrolu 22 ile yeni müftü atandı. Bu kapsamda Bingöl İl Müftülüğüne de Muharrem Genç atandı. Genç’in 1983 yılında Solhan’da müftülük yaptığı öğrenildi.

Başbakan Yardımcılığına ait atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığında birinci derece kadrolu 22 ile yeni müftü atandı. Bu kapsamda Bingöl İl Müftülüğüne de Muharrem Genç atandı. Genç’in 1983 yılında Solhan’da müftülük yaptığı öğrenildi.

Başbakan Yardımcılığından Diyanet İşleri Başkanlığında 1 inci derece kadrolu +3600 ek göstergeli olarak Türkiye geneli 22 müftünün atamasının yapılması 5 Mayıs 2018 Cuma Tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

 

Muharrem Genç kimdir?

29.01.1960 Ordu-Aybastı doğumludur.  İlkokulu aynı ilçenin Küçükyaka Mahallesinde bitirdi. 1969 Yılında Ordu İmam-Hatip Lisesine kaydolup, 1977 yılında Samsun İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 

Aynı yıl İstanbul Çatalca Müftülüğü Çakıl Köyüne İmam-Hatip olarak atandı. 1977 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine kaydoldu. 1982 Yılında fakülteyi bitirdi. Ardından Yüksek Lisansını tamamladı.  “İslam Tarihi ve Tasavvuf” konusunda tezini verdi. Medrese usulünde, Arapça ve diğer İslami İlimlerde eğitim aldı. 1983 Yılında Bingöl İli Solhan İlçe Müftüsü olarak atandı. Daha sonra Ankara Merkez Vaizi olarak atandı. Sırası ile Gümüşhane-Torul, Ankara-Kalecik ve Ankara Mamak Müftüsü olarak görev yaptı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum