Advert
as

“Nitelikli Bir Üniversite Olmamız için Kurumsallaşmalıyız”

 “Nitelikli Bir Üniversite Olmamız için Kurumsallaşmalıyız”

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun tarafından Bingöl Üniversitesi bünyesinde çalışan idari personele yönelik “Kurumsallaşma ve Toplam Nitelik Yönetimi” semineri verildi.

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun tarafından Bingöl Üniversitesi bünyesinde çalışan idari personele yönelik “Kurumsallaşma ve Toplam Nitelik Yönetimi” semineri verildi. Seminerde konuşan Prof. Dr. Olgun, nitelikli bir üniversite olmak için kurumsallaşmanın gerekliliğini vurguladı.

Seminerde bir kurumun faaliyetlerini, kişilerin varlığına bağımlı olmadan sürdürebilmesini ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapının oluşturulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Olgun, “Kurumun idareci veya yöneticilerinden ve onların kendi becerilerine bağlı icra yöntemlerinden bağımsız hale gelmesi ve sürekliliğini sağlamalıyız. İnsanın olmaması değil, kritik personel olmadığında dahi aksama yaşanmadan işlemlerin devam edebilmesi gerekiyor. Bir kurumun bireylerden bağımsız bir şekilde kurallara, standartlara, iş süreçlerine sahip olması, çevresindeki değişiklikleri takip eden sistem oluşturması ve çevresindeki gelişmelere uygun bir biçimde organizasyon yapısını hazırlaması, kurumsallaşmak için çok önemlidir. Kendine has iletişim ve iş bitirme yöntemlerini kültürleştirmesi ve bu sayede diğer kurumlardan farkı ayırt edilebilen bir kimlik kazanma sürecidir kurumsallaşma. Kurumsallaşmada esas olan, bir kurumun faaliyetlerini sürdürmesinde, çalışanların kişisel yöntemlerine bağımlı olmadan, kurumun kendi yöntemlerini üretmesi, çalışanların kurumdan ayrılması durumunda dahi işlerin aksamadan yürümesi için ilgili yapı ve süreçlerin oluşturulmasıdır” dedi.

Sürekli Değişim ve Gelişime Açık Olmalıyız

Kurumların değişime açık olması ve yenilikçi olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Olgun, “Kurumun idarecileri başta olmak üzere bütün bireylerin deneyimlerinden en yüksek düzeyde faydalanılarak, bireye aşırı bağlılığın ve gereksinimin en alt düzeye indirgenmesi faaliyetlerin aksamadan yürütülmesini sağlayan sürekli değişim ve gelişime açık iş süreçlerinin ve tanımlarının ortaya konulabilmesidir. Birilerinin günün birinde olmadığı durumda işlerin aksamadan bırakıldığı yerden devamının sağlanabilmesidir” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum