Advert
as

Süngü, Aday Adaylığını Açıkladı

Süngü, Aday Adaylığını Açıkladı

SGK Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’de aday adayı olmak için başvuruda bulunan SGK Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, daha yaşanılır bir Bingöl için bu göreve talip olduğunu söyledi.

 

Bingöl’ün her noktasını daha önce karış karış gezdiğini hatırlatan Süngü, AK Parti döneminde Bingöl’e ciddi yatırımlar yapıldığını ve tarihi ve doğal güzelliği ile ünlü şehrimize değer katacak daha farklı projeler ile daha yaşanabilir bir Bingöl için yola koyulduğunu söyledi.

 

Yakup Süngü Kimdir?

05 Kasım 1973’de Bingöl’de doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Makbule’dir.

Yenisu köyü ilkokulundan mezun olduktan sonra orta ve lise öğrenimini Bingöl İmam Hatip Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimin bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansı Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında tamamladı. Doktora eğitimi Yakın Doğu Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünde devam etmektedir.

1998 yılında SSK Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Süngü, 2001 yılında müfettiş, 2008 yılında Başmüfettiş oldu. 2004-2007 döneminde SSK Sigorta Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, 2007-2011 döneminde SGK Ankara İl Müdürlüğü Merkez Müdürü İl Müdür Yardımcısı görevlerinde bulunan Süngü, 2011 yılında itibaren SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı görevini yürütmektedir. İngilizce ve Arapça bilen Süngü, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum