Advert
as

“Dünyevi Sahneden İlahi Sahneye İndim”

“Dünyevi Sahneden İlahi Sahneye İndim”

Dünyaca ünlü eski balerin Rabia Christina Brodbeck, nasıl Müslüman olduğunu Belediye Kültür Merkezinde Solhanlı bayanlara anlattı.

 

 

Bingöl Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) ile Solhan Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen Rabia Christina Brodbeck’in " Balerinden Meleğe Bir Hayat Hikayesi" adlı konferans öğrencilere ve ilçemizdeki bayanların katılımıyla gerçekleşti.

 

Düzenlenen konferansta İsviçreli bir ailenin ikinci ve son çocuğu olarak gözlerini dünyaya açan sekiz yaşında da bale eğitimi almaya başlayan ve 36 yaşına geldiğinde dünyanın en önemli balerinlerinden biri olarak kabul edilen Christine Brodbeck, New York’ta performans gösterisi yaptığı yıllarda, arkadaşlarıyla yolda yürürken mimarisi farklı bir bina görür. Bir Ramazan akşamı dikkatlerini çeken bu binanın açık kapısından içeri girdiğinde yeni bir hayatın başlangıcına adım atacağını bilemez. Mescid olan binanın girişindeki, “Varlık hiçlikle başlar” yazısı ikinci hayatının kapısını aralar.

       

İşte o günden sonra Müslüman olan ve Rabia ön adını alan Christine Brodbeck, Solhan Kültür Merkezinde bulunan davetlilere hayat hikâyesini, nasıl Müslüman olduğunu ve İslam’ı seçtikten sonra yaşadıklarını anlattı.

 

New York’ta çok ünlü bir dansçıyken Müslüman olup Türkiye’ye yerleşen Rabia Christine Brodbeck, geçirdiği dönüşümle ilgili olarak hayatında çok da fazla şeyin değişmediğini söylüyor ve ekliyor.

“Türkiye deki gençler bana ilham kaynağı oldunuz. İsviçre'de 3 kişilik bir aileydik, bazı hususlarda baya sıkıntılar yaşadım. Çünkü biz iki kardeş çok farklıydık. Çok güzel bir gençlik yaşamadım, bunun bir çok sebebi var ama bu sebeplerden birisi evdeki huzursuzluk, işte kız kardeşimin çok farklı durumları vardı, farklı şeyler isterdi benden. Allah bizlere haber veriyor bir kapıyı kapanırsa ben size on kapı açarım diye ve Allah bana Türkiye’yi nasip ettiği için Allah’ıma şükrediyorum. Allah yaşadığım küçük bir sıkıntı sayesinde sizin gibi güzel gençleri bana nasip etti. Çünkü ben soğuk karlar arasında büyüdüm. Oda İsviçre mantalite, biraz kibirli, fazla lüks tam materyalist bir ülke,  Allah bana sıcakkanlı bir ülke olan Türkiye’yi nasip etti. Allah sizden razı olsun tekrardan. Sizlerle Solhanlılarla muhabbet alışverişi yapmak için buradayım. Programımıza katıldığınız için teşekkür ederim.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum