Advert
as

Genç'te 2 PKK'lı Öldürüldü

Genç'te 2 PKK'lı Öldürüldü

Genç İlçesinde düzenlenen operasyonda 2 Kadın PKK'lının öldürüldüğü bildirildi. Ayrıca çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

 

 

Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 PKK'lı öldürülürken, çok sayıda silah ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada,” Bingöl İl J.K.lığı tarafından; Bingöl ili Genç ilçesi kırsalında, 19 Nisan 2018 günü saat 09.00 sıralarında, İHA ile bir grup PKK/KCK terör örgütü mensubu tespit edilmiş, 1 F-16 savaş uçağı ile aynı gün ısı kaynağının bulunduğu bölgeye (4) atım SİHA ile (2) atım yapılmıştır.

 

Operasyon bölgesine Hava Hücum Harekatı ile (6) JÖH timi sevk edilmiş, yapılan arama esnasında (2) BTÖ mensubu ile temas sağlanmış ve (2) kadın BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.

 

Etkisiz hale getirilen (2) örgüt mensubundan birinin İçişleri Bakanlığınca Gri listede aranan sözde Amed Eyaleti Beşli Yürütmede görevli YJA-Star sorumlusu Sema (K) Zühre YARİÇİ olduğu tespit edilmiştir.

 

Bölgede yapılan takip ve arama neticesinde; (3) adet M-16 piyade tüfeği, (6) adet kalaşnikof piyade tüfeği, (1) adet Glock marka tabanca, (12) Adet El Bombası, (3) adet tabanca şarjörü, (15) adet piyade tüfeği şarjörü, (2) adet video kamera ile Muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

 

 

Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum