Advert
as

Seçimler, 24 Haziran'da Yapılacak

Seçimler, 24 Haziran'da Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimlerin 24 Haziran 2018 pazar günü yapılmasına karar verdik."dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan, "Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik." dedi.

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı ile daha önce de çeşitli defalar bir araya geldiklerini, Türkiye ile ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlattı.

 

Bugünkü görüşmelerinde de geniş bir yelpazede istişare ettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısı konuşmasında ifade ettiği milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirdiklerini söyledi.

 

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının, birçok alanda olduğu gibi siyasette de yeni bir dönemin miladı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin darbe gecesi gösterdiği kahramanlığın asla unutulmayacağını belirtti ve “Ardından 29 gece boyunca tutulan demokrasi nöbetleri milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin bir sembolü olmuştur.” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ağustos 2016 tarihinde Yenikapı’da yaptıkları ve milyonlarca vatandaşın katıldığı mitingin ise, milletin siyasetçilere çok açık ve net bir mesaj verdiğini belirterek, “Nitekim 16 Nisan halk oylamasına giden süreçte milletimizin önümüzde açtığı işte bu yol da ortaya çıkmıştır.” dedi.

 

“Eski yönetim sisteminin hastalıkları, attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor”

 

Cumhurbaşkanı olarak hem kendisinin hem AK Parti’nin uzun zamandır dile getirdiği yönetim sistemi değişikliğini, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ön açması ve desteğiyle 16 Nisan’da hayata geçirme imkânı bulduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilen anayasa değişikliğinin, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle ilgili hükümlerinin yapılacak ilk seçimlerden sonra yürürlüğe gireceğine işaret etti.

 

Türkiye’nin hâlâ 16 Nisan’dan sonra artık “eski” olarak nitelendirilecek sistemle yönetildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanı ile hükûmetin uyumlu çalışması sayesinde ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi gözükse de eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor.” diye ekledi.

 

“Bölgemizde yaşanan tarihî hadiseler belirsizlikleri aşmayı zorunlu hâle getirdi”

 

“Buna rağmen bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüde uygun şekilde 2019 Kasım’ındaki seçimlere kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak, gerek Suriye’de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar, gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihî önemdeki hadiseler, Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hâle getirmiştir. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü şekilde alınabilmesi ve uygulanabilmesi için yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kesp etmeye başlamıştır. Sayın Bahçeli’nin dün yaptığı çağrıyı bu gerçekleri de göz önünde bulundurarak yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Sonuçta ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğraftan hareketle, bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda arkadaşlarımızla görüş birliğine vardık.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’deki gelişmelerin hızlandığı, makroekonomik dengelerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır.” ifadesini kullandı.

 

“YSK seçim hazırlıklarına başlayacak”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bunun için önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabık bulunduğumuz Sayın Bahçeli’yle de yaptığımız istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018, Pazar günü yapılmasına karar verdik. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. Aynı şekilde Yüksek Seçim Kurulu da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır.”

 

 

Kararın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini süreçte emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum