Advert
as

Murat Köyünde Arkeolojik Kazı Çalışmaları Başladı

Murat Köyünde Arkeolojik Kazı Çalışmaları Başladı

İlçemize bağlı Murat Köyünde birinci derece arkeolojik sit olarak tescilli olan Murat (Norik) Höyüğünde kazı çalışmaları başladı.

 

Murat Köyü sınırları içerisinde bulunan ve birinci derece arkeolojik sit olarak tescilli olan Murat (Norik) Höyüğü, baraj suları altında kalacağı için Höyükte bulunan tarihi kalıntılarının kurtarılması için arkeolojik kazı çalışmaları başladı.

Yapımı devam eden Kalehan-2 Baraj suları altında kalacak olan Murat (Norik) Höyüğündeki tarihi kalıntılarının kurtarılması için Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müze Müdürlüğü’nce 2 Nisan tarihi itibariyle başlayan arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor.

 

Murat Köyü Kuyubaşı Mevkiinde yer alan Murat (Norik) Höyüğü Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun, 29.6.2011 tarihli ve 1151 sayılı kararı ile birinci derece Arkeolojik sit alanı olarak tescil edildiği ifade edildi. 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum