Advert
as

İl Müftüsü Can, Müşavirlik Görevine Atandı

İl Müftüsü Can, Müşavirlik Görevine Atandı

Bingöl İl Müftüsü Mecit Can’ın Din Hizmetleri Müşaviri görevine verilmek üzere mevcut görevinden alındığı belirtildi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevden alınan 6 il müftüsü içerisinde ismi bulunan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, Din Hizmetleri Müşaviri görevine atandı.

Resmi Gazete’nin yeni sayısında, Başbakan Yardımcılığına ait atama kararları yayımlandı. Buna göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 il müftüsünü başka bir göreve atamak üzere bu görevlerinden aldı.

Bu kapsamda, görevden alınan müftüler arasında yer alan ve yaklaşık 7 yıldır Bingöl İl Müftülüğü görevini sürdüren Mecit Can’ın da Yurtdışı Din Hizmetleri Müşavirliği görevine verilmek üzere mevcut görevinden alındığı öğrenildi.

Mecit Can kimdir?

1962 Yılında Elazığ Alacakaya ilçesi Yalnızdamlar köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde tamamladıktan sonra Elazığ İmam-Hatip Lisesini dışarıdan bitirdi. 1982-84 yılları arasında askerlik görevini ifa etti. 1985 Yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip olarak göreve başladı.

1988 Yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanarak 1993-1994 Eğitim-Öğretim sezonunda bu fakülteden mezun oldu.1995-1997 yılları arsında bir taraftan Haseki 12.Dönem Arapça ihtisas kursuna devam ederken, aynı dönemde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Hukuku alanında Yüksek Lisans yaptı. 1998 Yılında Malatya İli Pütürge ilçesine Müftü olarak atandı. Daha sonra sırasıyla, 5 yıl Elazığ Keban İlçe Müftülüğü, 6 yıl Elazığ İl Müftü Yardımcılığı görevlerini yürüttü. İyi derecede Arapça, orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Halen Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Bölümü, İslam Hukuku Anabilim Dalında doktora programına devam etmektedir. 17 Mart 2011 tarihinde beri Bingöl İl Müftülüğü görevini sürdüren Müftü Can, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum