Advert
as

Işık:"Bölge, Her Gün Daha da İyiye Gidiyor"

Işık:

Bingöl’e gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, valilik ziyareti ardından basına yaptığı açıklamada:“Bölge, her gün daha da iyiye gidiyor.”dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, valilik ziyareti ardından basına açıklamalarda bulundu.

1982 Anayasası'na Bingöl’ün koyduğu tavrın unutulmadığını söyleyen Işık, en yüksek hayır oyunun Bingöl’den çıktığını hatırlattı.

Bölgenin terör olayları nedeniyle çok fazla enerji ve kan kaybettiğini dile getiren Işık, "Bölgede devletin bütün yatırımların engellenmesi, adeta insanların açlığa ve fakirliğe mahkum edilmesi, burada eleman devşirmesini hedefleyen terör örgütünün, bu bölgede oluşturduğu tahribatı hepimiz çok iyi biliyoruz.  Bölge hem tabii güzellikleriyle hem çalışkan insan yapısıyla hem de barındırdığı bütün tarihi ve kültürel değerlerle aslında bugünkü pozisyondan çok çok daha ileride ve iyi olması gereken bir bölge." dedi.

Bingöl’ün kaderini değiştirecek çok önemli projelerin hayata geçeceğini söyleyen Işık, "Bölgede istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve bölgenin potansiyelinin en üst noktaya taşınması noktasında çalışmalarımız var. İnşallah bunu önümüzdeki günlerde çalışmalar olgunlaştıkça sizlerle paylaşacağız.  Bölge her gün daha da iyiye gidiyor. Ben daha önce Bingöl’de de özellikle parti görevi dolayısıyla Bingöl’ün de içinde olduğu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine baktım. O dönemde bölgenin havası çok daha sıkıntılıydı. Terörün özellikle o çirkin yüzünü Bingöl hiçbir zaman kabul etmedi ve o konuda gereken mücadeleyi verdi.  Ama bölgenin genel atmosferinde bir miktar mutlaka etkileme durumu oluyordu. Ama şu anda bütün bölgede olduğu gibi Bingöl’de de çok güzel bir atmosfer var, çok rahatlama var.  İnşallah bu yeni yatırımlarla ve inanıyorum ki her geçen yıl daha iyiye ve daha güzele gideceğiz.  Bölgeye ciddi bir iç turizm izin ilgisi var.  İnşallah bu sene bu daha da artacak. Önümüzdeki yıl daha da artacak ve bölge hem istihdam açısından hem de diğer aktiviteler açısından her geçen gün daha iyi bir noktaya gelecek." ifadelerini kullandı.

 

Eskişehir'de Üniversitende düzenlenen ve 4 öğretim üyesinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya değinen Işık, "Çok üzücü bir olay. 4 tane masum insanın hayatını kaybetmesi hepimizi kahretti.  Bütün akademik camiaya başsağlığı diliyorum. Olayın her yönüyle, soruşturmanın olduğunu biliyoruz.  Soruşturmanın sonucunda, bütün gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyorum. İnşallah bir daha böyle saldırılar ne akademi ne üniversite camiamızdan ne de ülkemizin hiç bir köşesinde bunlar olmaz. Hayatını kaybeden akademisyenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Ailelerine, bütün üniversite camiasına da başsağlığı diliyorum. Bu tür olayların tekerrür etmemesi için soruşturmanın en iyi şekilde sonuçlanmasını sağlamış oluruz." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum