Advert
as

Kalehan Barajından Vatandaşlara Uyarı

Kalehan Barajından Vatandaşlara Uyarı

Kalehan Kale Enerji Üretim İşletme Müdürlüğü, Solhan İlçesi sınırları içerisinde Murat Nehri üzerinde kurulan Kalehan Barajı için vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu.

Kalehan Enerji Üretim İşletme Müdürlüğü, barajda belli aralıklarla yapılacak su tahliyesi için Murat Nehri kenarında bulunan vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu.

Uyarıda Kalehan Barajında su tutulmaya başlandığında dikkat çekilerek enerji üretimine başlandığı belirtilirken belli aralıklarla barajdan su tahliyesi yapılacağı ifade edildi. Barajdan yapılacak olan su tahliyesi durumunda Murat Nehrinde su seviyesinin artacağı, vatandaşlara da uyarı anonsları yapılacağı ve vatandaşların da bu konuda dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Kalehan Enerji Üretim İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Solhan ilçesine bağlı köy sınırları içerisinde kurulan Kalehan Barajında su tutulmaya başlanmış olup enerji üretimine başlanmıştır. Bölge ve ülke ekonomisi için son derece önemli olan enerji üretimi can ve mal güvenliği için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu tedbirler kapsamında;

Santral devreye gireceği zaman Murat Nehri yatağında 1000 m³ civarında su geçecektir. Bu da nehir yatağındaki su seviyesinin 5 metre yükselmesi demektir. Nehirdeki su seviyesi 5 metre yükseleceği için sesli, sözlü ve görsel olarak uyarılar bulunmaktadır. Bu uyarılar şu şekildedir;

Kaleköy- Genç güzegahında 3 dakika boyunca siren çalacak. Yine 3 dakika nehir yatağından uzaklaşmamız için anonslar yapılacaktır. Kaleköy-Genç nehir güzergahında bulunan direklerde ve belli aralıklarla uyarı levhaları bulunmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

 

Yine açıklamanın devamında ise :“Can ve mal güvenliğimiz için son derece önemli olan bu uyarıların vatandaşlarımız tarafından dikkate alınması gerekmektedir. Nehir yatağında ve suyun yükselebileceği bölgelerde piknik yapmak, balık tutmak ve gezmek gibi faaliyetlerde bulunmanız çok tehlikeli olup anonsları duyunca veya gördüğünüz zaman nehir yatağında derhal uzaklaşmanız gerekmektedir. Nehir yatağında olduğunu veya gördüğünüz başkası varsa nehir yatağından uzaklaşması için uyarınız.“ denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum