Advert
as

“Doğmamış Çocukların Bile, Üzerimizde Hakkı Var”

“Doğmamış Çocukların Bile, Üzerimizde Hakkı Var”

Öğrencilerle bir araya gelen Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, “On yıl sonra doğacak çocuklara güzel bir gelecek kurmalıyız. Daha dünyaya gelmeyen çocukların bile üzerimizde hakkı var” dedi.

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Kredi Yurtlar Kurumu Bingöl Kız Öğrenci Yurdu’ndan kalan öğrencilere yönelik bir konferans verdi. “Gençlik ve Gelecek” üzerine verdiği konferansa Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Bingöl İl Müdürlüğüne eğitimci Yunus Budak, yurt personeli ve öğrenciler katıldı. Yurdun konferans salonunda verilen konferansta öğrencilerle uzun süre sohbet de eden Prof. Dr. Taşkesen, “Siz öğrencilerin, siz gençlerin hiçbir zaman enerjisi bitmemeli. Sizler geleceksiniz. Gelecek sizin çalışmalarınız ve başarılarınızla şekillenecek. Siz sadece kendinizden ibaret değilsiniz. 2028 yılında doğacak çocuklara nasıl bir gelecek bırakabileceğinizi düşünmelisiniz. Daha dünyaya gelmeyen çocukların bile üzerimizde hakları var. Bunun için çalışmalısınız” diye konuştu.

“Üniversiteler ezber bozan, farklı bakış açısı kazandırmalı”

 

Konuşmasına, öğrencilere yenilikçi olmalarını ve her zaman üreten birey olmaları gerektiğini vurgulayarak devam eden Prof. Dr. Taşkesen, “Bizler de üniversite olarak ezber bozan, farklı bir bakış açısı kazandıran çalışmalar yapmalıyız. Sizlerin yenilenmesine olanaklar sağlamalıyız. Siz, kendinize güveneceksiniz. Siz, sıradan insanlar değilsiniz. Donanımlı olmak zorunda ve kendinizi geliştirmek zorundasınız” diye ifade etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum