Advert
as

"İşlerimizi Adilane Şekilde Yapalım"

Kaymakamların ilçelerdeki sorunlara vakıf olduklarını belirten Vali Ali Mantı, işlerin adil bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

 

Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) Uygulamaları Bingöl İl Tahsisat Komisyonu toplantısı, Vali Ali Mantı başkanlığında yapıldı.

Bingöl İl Özel İdaresinin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Edip Fırat yaptı.

KÖYDES projesi kapmasında Bingöl'e yapılması gereken yatırımların ele alındığı toplantıda, İçişleri Bakanlığı tarafından yol, içme suyu, kanalizasyon ve tarımsal sulama işlerinde kullanılmak üzere bu yıl kente 37 milyon 383 bin 313 TL ödenek tahsis edildiği belirtildi.

Katılımcılara hitap eden Mantı ise "Bizim buradaki amacımız, hepimizi ilgilendiren ortak konular üzerinde yoğunlaşmaktır. Mesela kesilecek nispetler hususuna bakacağız. Yine İl Özel İdaresi ile ilişkilerimizde varsa aksaklıklar ve eksikler bunları birlikte değerlendireceğiz. Her kaymakam kendi mahallinde yapacağı işleri biliyor. Özellikle bütün kaymakam arkadaşlardan ricam, sorunları yerinde ve hızlı bir şekilde çözmeleridir." dedi.

"İşlerimizi adilane şekilde yapalım"

"İşlerimizi kurumlar arası uyum içinde ve hukuka uygun, adilane şekilde yapalım. Esas olan, işi ve hizmeti doğasına uygun şekilde icra etmektir." diyen Mantı, "Kaymakamlarımız ilçelerdeki sorunlara, diğer idarecilerimiz de kendi birimlerindeki sorunlara daha vakıflar. Karşılıklı dayanışma içerisinde bugün ortak konuları tartışalım. Merkezi idareden beklentiler nelerdir, sorunlarımız, aksaklıklarımız ve çözüm yöntemlerini tartışalım. Gurur ve kibir gibi duygulardan uzak durarak hukuk içinde işlerimizi tamamlayalım. Bir düşünür, 'Hiç gururumuz olmasaydı başkalarının gururundan gocunmazdık.' diyor. Onun için kaprislerimizi ve kuruntularımızı iş yapabilme becerimizin önüne geçirmemeliyiz. En büyük görevimiz kanun ve nizam hâkimiyetini sağlamaktır. Süreçleri iyi niyet ilkesi ile takip etmeliyiz. Kamu hizmetinin doğru yürütülmesi en büyük mutluluğumuz olacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Toplantıya; Mantı ve Fırat'ın yanı sıra vali yardımcıları Cevat Gün ve Tunahan Çil, kaymakamlar, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Temsilcisi İsa Telimen ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum