Advert
as

Bingöl’de Siyer Sınavı’nda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Bingöl’de Siyer Sınavı’nda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Bingöl’de Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 18 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen Siyer Sınavında dereceye giren adaylara Bingöl’de düzenlenen programla çeşitli ödüller verildi.

Kültür Derneğinde gerçekleşen programa İttihad’ul Ulema Üyesi Molla Sahip Korkutata, Eğitimci Yazar İbrahim Dağılma, Siyer Sınavı’nda dereceye giren adaylar ile yakınları katıldı.

Programda bir konuşma yapan İttihad’ul Ulema Üyesi Molla Sahip Korkutata, üzerinde en çok durulması gereken meselenin Hazreti Muhammed’in hayatını okumak ve yaşamak olduğunu vurguladı.

Hazreti Muhammed’in hayatının okunması ve yaşanması için Siyer Sınavları düzenlendiğini anlatan Korkutata, "Efendimizin vefatından 1400 sene geçmesine rağmen,  bu yeni nesil Kuran’ı ve Hz Muhammed'i okuyup tanımaya çalışıyor. Çocuklarımızın, efendimiz Hazreti Muhammed’in sünnetine yönelmeleri, öğrenmeleri yaşamaları bizler için, ümmet için bir umut olarak görüyoruz. Kur’an'ı ve Efendimizin sünnetini hayatının merkezine alanların rahat rahat yanlışa ve hataya düşmeyecek ve başarılı olacaklardır. Bizlerde onlara başarılar diliyoruz. Bu yıl Türkiye genelinde 300 bin peygamber sevdalısı sınava girdi." diye konuştu.

Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörü Ömer Aşkın da Siyer Sınavı düzenlemedeki amaçlarının Hazreti Muhammed’i hayatını öğrenen ve yaşayan bir neslin yetişmesi olduğunu söyledi.

"Toplumlar İslam’la, Hazreti Muhammed’e tabi olmakla ıslah olur"

Aşkın, Siyer Sınavına bu yıl Bingöl’de yaklaşık 10 bin kişi başvuruda bulunduğunu ama sınava katılanların sayısının 7 bin civarında olduğunu belirterek, "Peygamber Sevdalıları Platformu Mevlid-i Nebi etkinlikleri açık ve kapalı alanlarda Efendimizin hayatını anlatıyorlar. Anlatmak yetmiyor, okumak lazım. Okumak da yetmiyor, okuduğumuzu da yaşamamız lazım.  Toplumlar, İslam’la ıslah olur, Hazreti Muhammed’i okuyarak ıslah olur. Kur’an ve sünnetle beslenen bir toplum, aileler ve bireyler hayırlı nesiller olarak yetişecektir. Bu yıl Bingöl ve ilçelerinde 110 civarında kardeşimiz ödül kazandılar." ifadelerini kullandı.

"Herkesi Hazreti Muhammed’in hayatını okumaya davet ediyorum"

Siyer Sınavı’nda dereceye girenlerden Zeynep Nisa Vaki "3 kardeş olarak Siyer Sınavına beraber hazırlanıp katıldık. 3  kardeş de hediye kazandık. Bundan dolayı çok mutluyum. Kardeşler olarak çok defa kitap okuyarak notlar çıkardık. Sınava girmeyenlerinde bir daha ki sınava katılmalarını istiyoruz. Okuduğum kitapta en çok dikkatimi savaşlar ve efendimizin çocukluğu çekti. Herkesi Hazreti Muhammed’in hayatını okumaya davet ediyorum." dedi.

"Siyer sınavına katılma amacım Peygamberimin hayatını öğrenmektir"

Siyer sınavına katılma amacının ödül kazanmak olmadığını vurgulayan Ebubekir Keskin de "Buradaki amacım, Peygamberimin hayatını öğrenmektir. Tüm yaşıtlarımıza Hazreti Muhammed’in hayatını okumaya ve yaşamaya davet ediyorum. Bu sınava girdiğim için büyük bir gurur duyuyorum. Diğer kardeşlerimizin de bu sınava girmelerini rica ediyorum. Bu kitapta en çok dikkatimi çeken konu Resulullah ve sahabelerinin yaşadığı zorluklardır." diye belirtti.

"Siyer Sınavına 3 yıldır girip ödül kazanıyorum"

Siyer sınavına 3 yıldır girdiğini ve 3 yıldır ödül kazandığını anlatan İshak Sönmez de şunları söyledi: "Elmalı köyünden Siyer Sınavına katıldım.  Üç yıldır Siyer Sınavında ödül kazanıyorsam Efendimizin hayatını iyi okuyup öğrendiğimden dolayıdır. Çalışan kazanır, Peygamber sevdalıları bu sınavı düzenlemeselerdi belki efendimizin hayatını bu şekil güzel öğrenemeyecektik. Hazreti Muhammed’in hayatını okuyup, öğrenip ve yaşayana ne mutlu diyorum."

 

Program, Siyer Sınavında dereceye girenlere verilen ödüllerin ardından sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum