Advert
as

“Amacımız, Kültürel Olarak Geçmiş ve Geleceğimizi Tesis Etmektir”

“Amacımız, Kültürel Olarak Geçmiş ve Geleceğimizi Tesis Etmektir”

Solhan Atlı Spor Kulübü Başkanı Abdulbari Kurtaran, “Kültürel olarak geçmiş ve geleceğimizi tesis etmek, spor olarak unutulmuş kültürel sporumuzu yaşatmak, istihdam olarak son zamanlardaki düşüşte olan tarım ve hayvancılığı kalkındırmaktır.”dedi.

 

Solhan Atlı Spor Kulübü Başkanı Abdulbari Kurtaran, kulüp adına yapmış olduğu proje detayını şöyle açıkladı;

“Projenin Adı: Solhan Kültürel Atlı Spor Kulübü

Projenin Özeti: Kültürel olarak geçmiş ve geleceğimizi tesis etmek, spor olarak unutulmuş kültürel sporumuzu yaşatmak, istihdam (tarım ve hayvancılık)  olarak son zamanlardaki düşüşte olan tarım ve hayvancılığı kalkındırmaktır.

Projenin İçeriği: kültürel 6 ayda bir 1 düzenlenecek kültürel inancımıza ve spora yönelik düzenlenen haftalık seminerler verilerek ve seminerde başarılı olan gençler ödüllendirilecektir

 

1-10 kişiye: 300 TL

2-30 kişiye: 200 TL

3-50 kişiye: 100 TL

 

Spor olarak 4 dalda yapılacak müsabakalarda verilecek ödüller

1. Ok Atıcılığı

2.Atletizim

3. Futbol

4.Yöresel Rahvan At ve Cirit Oyunları

 

Şuan ki çalışmalarımız dört spor dalı üzerinde olmaktadır. Solhan mahallelerimiz ve köylerimizde müsabakalar oluşturarak yapılacak olan müsabakalarda kazananlara verilecek ödüller;

A:) Ok Atıcılığı

1’nci atıcı: 1.500,00 TL

2’nci atıcı: 1.000,00 TL

3’nci atıcı: 500,00 TL

 

B:) Atletizm

1’inci gelen atlet: 3.000,00 TL

2’inci gelen atlet: 1.850,00 TL

3’inci gelen atlet: 1.000,00 TL

 

C:) Futbol

1’inci gelen Takım oyuncu birey başı 500.00 TL

2’inci gelen Takım oyuncu birey başı 250.00 TL

3’inci gelen Takım oyuncu birey başı 150.00 TL

 

D:) Yöresel rahvan at yarışlarında

1’inci gelen AT’a: 7.500,00 TL

2’inci gelen AT’a: 4.500,00 TL

3’inci gelen AT’a: 1.500,00 TL

 

İstihdam olarak 28 köy ve 4 mahalleden oluşan üyelerimize kişi başı 10 büyükbaş hayvan %65 hibeli ve %35 geri ödemeli olarak verilmesini talep ediyoruz.

Projenin Amaçları

Ülkemizde değerlerimiz olan bu kültürümüz geçmişimiz ve geleceğimizi tesis etme anlamında bu gençlik hareketlerini başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız, Etnospor Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan ve Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız bu projeleri en güçlü şekilde destekledikleri için Solhan ve Solhan Atlı Spor Kulübü olarak kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bizimde kültür değerlerimiz inancımızda imanlı, hakkı hak bilen, haksızlığı kabul etmeyen, şerefli rehberlerimizden Solhan’ımızın değerli büyükleri Solhan da olan bu topluma her zaman kültürünü takip etmiş, geleceğimizi sahiplenmiş, yanlış politikalara, darbelere ve Solhan’ı farklı nedenlerle zor durumda bırakanlara ve kirli oyunlara karşı her zaman dik durmuş ve her zaman sahiplenmiştir. ve biz gençler de onların mirasçıları olarak onları izlemiş olduğu inançlı bir gençlik olarak onları daima takip ettiği gibi kültürümüzden irfan ilim sahibi rehberlerimizi onların yakalamak istediği gibi bizde yakalamayı hedefliyoruz ve kültürün sahipleri olan fikir adamı Bediüzaman Said Nursi Hz (Biz muhabbet fedaileriyiz; husumete vaktimiz yoktur.)   Fatih Sultan Mehmet Han Hz. (Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer. Sen dağ olmaya heveslenme, asla gururlanma; yol ol ki herkes senin üzerinden geçerken, sen dağların bile üzerinden geçesin)   Selahaddin Eyyubi  (Bir milleti savaş olmaksızın yıkmak isterseniz, çıplaklığı ve zinayı genç nesilde yayın.)

Ve Hz. Ebu Hureyre (R.A) anlatıyor:  Peygamber Efendimiz (S.A.S)  " buyurdular ki: "Yedi sınıf insan vardır ki, Allah onları hiçbir gölgenin olmadığı Kıyamet gününde kendi arşının gölgesinde gölgelendirecektir: 
a) Adil yöneticiler.
b) Allah´a ibadet içinde yetişen gençler. 
c) Tekrar dönünceye kadar kalbi mescide bağlı olan kimseler.
d) Allah için birbirlerini seven, Allah rızası için bir araya gelip, Allah rızası için ayrılan iki kişi, 
e) Güzel ve makam sahibi bir kadın tarafından davet edildiği halde; "Ben Allah´tan korkarım" de(yip iltifat etmey)en kimseler.
f) Sağ elinin verdiği sadakayı sol eli bilmeyecek kadar gizli veren kimseler.
g) Allah´ı tek başına zikrederken gözlerinden yaş boşanan kimseler." Bizler onlar gibi olamasak bile onların yolundan gitmeye çalışan bir toplum olmayı hedefliyoruz. Yardımsever misafirperver hiçbir haksızlığa bana ne demeyen bütün bireylerin sorununu kendi sorunu olarak kabul eden bu kültürün mirasçılarıyız. Ve bu anlamda bizde takip edecek nesiller olarak sahipleneceğiz. Yapacağımız faaliyetlerle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve faydasız işlerden kurtarmak, toplumu zehirleyen kötü düşüncelerden arındırmak için kültürel spor faaliyetlerini oluşturduk. Kültürel anlamda inancımız gereği programlar yapacağız ve spor programlarımızı düzenleyeceğiz.

Solhan Atlı Spor Kulübünün Kültürel Amacı:

Kültürel inancımıza ve spora yönelik değerli hocalarımız tarafından verilen seminer ve dersler ile birlikte gençlerimizi bilinçli ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek, gençlerimize kötü alışkanlıklardan uzak tutarak ailelerin gurur kaynağını olacak şekilde yetiştirmek ve gençlerimiz kültürümüzü gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmalarını sağlayacağız.

Solhan Atlı Spor Kulübünün Spor Amacı

Spor zengin olan kültürümüzün bir parçasıdır. Dünyada dili, ırkı ve dini farklı olan kültürleri birleştiren önemli bir vasıtadır. Fiziksel faydaların yanı sıra ruh sağlığını da olumlu yönde etkilemek, sosyal ve moral kazançları sağlamak amacı ile yapılan etkinlikler olarak da görebiliriz.

4 mahalle ve 28 köyde kurulan oluşumlarda yapılacak müsabakalarda Bu proje ile Türkiye’nin Anadolu takımlarından davet edilecek gözetmenler tarafından ilçemizde düzenlenen müsabakaları izleyerek yetenekli gençlerimiz belirlenip lisanlı sporcular olarak ilçemizin gurur kaynağı ve ailelerinin geçim kaynağı olacaklardır.

Solhan Atlı Spor Kulübünün İstihdam Amacı

Doğu Anadolu Bölgesinde ve özellikle kırsal alanlarda; tarım ve hayvancılığa gereken teknoloji ve diğer imkanların sağlanmaması sonucunda hayvancılığın günden güne yok olması, üretimin azalması, fiyatların artması,  ekonomik gücün azalması ve işsizliğin artmasına sebebiyet veriyor.

Solhan ilçemizde Solhan Atlı Spor Kulübü olarak ileriye dönük ilçe ekonomisine yarar sağlayacak tarım ve hayvancılıkla ilgili projemiz mevcuttur. Projemiz içerisinde28 köy ve 4 mahallemizde kurulan şubelerimizde kayıtlı üyelere kişi başı 10 adet büyükbaş hayvan %65 hibeli  %35 geri ödemeli bir istihdam yaratarak Solhan’ın ekonomik anlamda daha güçlü hale getirmeyi hedefliyoruz.

 

Projemizle yaşam kalitesinin yükseltilmesi, diğer bölgelerle ekonomik imkan farkının azaltılmasını, bölgesel ekonomik gelişme ve sosyal istikrar hedeflerine katkıda bulunmayı; bölge halkının gelir düzeyini yükselterek, köylerimize hizmet sunma kapasitesini geliştirmeyi ve bölge halkının müreffeh bir toplum olma konusunda yaşamını şimdiden pozitif yönde etkilemeyi hedeflemekteyiz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum