Advert
as

Solhan’a 2020 Yılında Doğalgaz Verilecek

Solhan’a 2020 Yılında Doğalgaz Verilecek

Kaymakam Fatih Okumuş ve Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ile istişarelerde bulunan Doğugaz Genel Müdürü Turgut Kızılkaya, Solhan’a 2020 Nisan ayı ile Kasım ayı arasında doğalgaz verileceğini belirtti.

İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Doğugaz Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Turgut Kızılkaya ile Kaymakamlıkta İlçemize Doğalgaz bağlanması ile ilgili istişarelerde bulundu.

Kaymakam Okumuş ve Başkan Yıldız’a ilçemizdeki doğalgaz çalışmalarla ilgili bilgi veren Doğugaz Genel Müdürü Turgut Kızılkaya:”Sizin yoğun talebiniz üzerine, özellikle Belediye Başkanımızın doğalgaz için her ortamda bunu dile getirdikleri için, bizlerde Bingöl-Muş arası sürekli geçtiğimizden ilçenin geliştiğini ve yapılaşmasını da görüyoruz. Nüfusu şuan da fiili olarak 20 bin ama resmiyette köylerden arındırılmış haliyle merkezi 20 binin altında olduğu için kısa zamanda BOTAŞ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile yapılan bir çalışma var. Nüfusu 20 binin üzerinde olan bütün ilçelere hedef 2023’e kadar doğalgazı tüm ilçelere ulaştırılması. Bu da tabi programa bağlamış durumda. 2017-18-19 programları belli, 2020-21 programları daha açıklanmadı. 2022-23 programları açıklanacak. Bu ikili yıllar periyotları şeklinde açıklanacak. Hedef 2019’a kadar 222 ilçenin doğalgaza kavuşturulması, geriye kalanlar ilçelerin ise 2023’e kadar bitmesi düşünülüyor. Özellikle 29 bin, 20 bin üzerindekiler, daha sonra da 15 bin, 10 bin bandı üstündekiler alınacak ve peyder pey gidilecek. Yani 2022-23 programını nüfusu en düşük olan ilçelere bırakılacak. O etapta çalışmalar sürüyor ve devam ediyor.”

“Solhan’a 2020 yılında Doğalgaz verilebilir”

2020 tarihi itibariyle ilçemizin doğalgaza kavuşturabileceğini belirten Kızılkaya:” 2020-21 programı halen açıklanmadığı için ve yetki sahibi olan mercide ben olmadığım için net bir şey söyleyemiyorum ama gidişat onu gösteriyor. Bizim de öngörümüz o yönde. 2020-21 programında Solhan ve Genç İlçelerinin doğalgaza kavuşabileceğini ümit ediyorum. Yani 2020 Nisan ayı ile Kasım ayı arasında doğalgaz verilebilir.”

Doğalgaz borusunun Solhan’dan geçtiğini belirten Kızılkaya,” İnşallah ilk kazmamızı burada vurur, ilk kepçemizi burada çalıştırırız. Dediğim gibi 2019 programı açıklandığı için hali hazırda Solhan ilçesi veya Bingöl’ün herhangi bir ilçesi dahil edilmemiş bu programa. Bunu yıllara ayırmamızın iki sebebi var. Malzeme tedarikçi firmalarının sürelerinin çok uzun olması, hedef 222 ilçenin tamamının 2017’de doğalgaza ulaştırmasıydı. Sonra fabrikaların malzemeyi tedarik edememesi, sipariş verebilen bir malzemenin 7-8 ay sonra ancak gelebilmesi ki bazı malzemelerin tedavi süresi nerdeyse bir yılı buluyor. Ağırlıklı olarak hammadde ithal olarak dışarıdan geliyor. İmalat burada yerli olarak yapılıyor. Özellikle bizim ‘Alem es’ dediğimiz regülasyon düzenleme ölçüm istasyonlarının imalat süreçleri yaklaşık bir yılı buluyor.”

 

Doğalgaz çalışması sırasında gereken hassasiyeti göstereceklerini dile getiren Kızılkaya: çalışmalarımız sırasında bütün yola zarar vermiyoruz. Asfalt kesme ve parke kesme makinelerini kullanarak ilk etapta bir iki tane kırıp akabinde elle sökerek parke taşlarını yanda dizip malzemeyi tekrar kullanabilmek adına, belediyeye de ciddi anlamda bir iş yükü olmaması için biz gereken hassasiyeti gösteririz. Girdiğimiz yerlerde alt yapı eksikliği varsa hepsini bitirip yüzey kaplamayı öyle yapmanız çok daha güzel olur.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum