Advert
as

“Türkiye’de Büyük Güçlerin İstediklerini Yapan Bir İktidar Yok”

“Türkiye’de Büyük Güçlerin İstediklerini Yapan Bir İktidar Yok”

Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş, Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde sağlam durabilen bir ülke konumunda olduğunu belirterek; “Artık Türkiye’de büyük güçlerin istediklerini yapan bir iktidar yok.” dedi.

 

Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş, Bingöl Üniversitesinde düzenlenen Türkiye ve Geleceği Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı. Enstitüler konferans salonunda düzenlenen programa Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi ile Prof. Dr. Hakan Olgun, Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın konuşmacısı Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş, Türkiye’nin hayat standartlarının iyice yükselmeye başladığı bir dönemden geçtiğini belirterek; “Türkiye artık kendi ayakları üzerinde duran bir ülke. Bu da bazılarının hoşuna gitmiyor. Kendi ayaklarımız üzerinde durmamızı istemeyenler var. Ama artık onlar geride kaldı. Türkiye artık kendi geleceğine kendi karar veren bir ülke. Türkiye’de büyük güçlerin istediklerini yapan bir iktidar yok artık. Baktılar Türkiye çok iyi bir yolda onun için Türkiye’nin önüne sorunlar çıkarmayı başladılar. Gezi, 15 Temmuz, Suriye olayı bunlardan sadece bazıları” diye konuştu.

 

Türkiye’nin petrol rezervi açısından zengin bir ülke olmasa da zengin petrol ve doğalgaz yataklarının batıya geçişi için tek güzergâh olduğunu belirten Kızıltaş, “Özellikle son zamanların en güncel konularından biridir İsrail’in Mavi Marmara olayı için Türkiye’den özür dileyip tazminatı kabul etmesi. Doğu Akdeniz kıta sahanlığında 15 milyon metre küp doğalgaz rezervi tespit edildi. Bunun parasal karşılığı da 5 trilyon dolardır. Dünya için bu olağanüstü bir rakamdır. Bu doğalgazı öncelikle Akdeniz üzerinden Yunanistan ve oradan da Avrupa’ya götürmeye çalıştılar. Akdeniz’in zemini buna hiç müsait değil. Baktılar tek yol, bu doğalgazın Türkiye üzerinden gitmesi gerekiyor; o zaman özür de dilediler, tazminatı da ödediler. İsrail, Türkiye ile ilişkileri çok kötüyken birden özür dilemek zorunda kalmasının sebebi budur” diye ifade etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum