Advert
as

Tarım Müdürü Yıldırım, Çiftçilerle Buluştu

Tarım Müdürü Yıldırım, Çiftçilerle Buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, tarım camiası ve diğer paydaşlar, ‘üreticilerimizle buluşuyor’ proje kapsamında Sancak ve Ilıcalar Beldelerinde program gerçekleştirdi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, tarım camiası ve diğer paydaşlar, ‘üreticilerimizle buluşuyor’ proje kapsamında köylerdeki çiftçilerle Sancak ve Ilıcalar Beldesinde bir araya geldi.

Çiftçi toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım,“Çiftçi toplantılarımızın amacının tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözümüne yönelik çalışmalarda bulunmak amacıyla siz değerli çiftçilerimizle bir araya geldik. İlimiz çiftçilerinin bizlere ihtiyaç duydukları tarımsal konularda sizlere her zaman kapımızın açık olduğu, siz üreticilerimiz olmazsanız bizde olmayız çünkü üretmenin güzel yanı çiftçinin alın terinin aktığı ve helalinden kazanmanın gururu sizlersiniz” dedi.

Bu bağlamda önerilerinizi ve sorunlarınızı dinleyip ortak bir noktada tarım ve hayvancılık alanında fikir birliği yapmamız gerektiği noktasında çalışmalarımızın devam edeceğini belirten İl Müdürü Mehmet Yıldırım, bu tip ziyaretlerin Bingöl’de bağlı tüm köylerde belli bir sırayla devam edeceğini, hedeflerinin tüm üreticilerimizle yüz yüze görüşüp dertlerini birebir onların ağzından dinlemek olduğunu belirterek çiftçilerimizin sorunlarını yerinde görerek çözüm önerilerinde bulunacaklarını anlattı.

Akabinde Bingöl Damızlık Koyun Keçi yetiştiricileri Başkanı Ali Kaysadu Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaaslan ve Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer söz alarak birlik ve odaları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler vererek tarım sektörü paydaşları olarak üreticilerimizin yanında ve hizmetinde olduklarını beyan ettiler.

Daha sonra söz alan şube müdürleri, şubelerin işleyişlerini ve yapılan çalışmalar ile Bakanlığımızın tarımsal desteklemelerinden bahsettikten sonra çiftçinin yerel bazda karşılaştıkları sorunlar hakkında konuşuldu. Yoğun bir katılımın olduğu merkeze bağlı Ilıcalar Beldesinde ki toplantıda söz alan Ilıcalar Belediye Başkanı, muhtarlar ve çiftçiler çiftçi buluşmaları programından çok memnun olduklarını dile getirerek tarım sektörünün tüm temsilcilerinin bir ardada beldeyi ziyaret etmelerinin bir ilk olduğunu sorunların ve çözüm önerilerinin ilk kez sahada görüşüldüğünü bununda üreticilerin moral ve motivasyonunu yükselttiğini ve bu programların mutlaka devam etmesi gerektiğini beyan ettiler.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum