Advert
as

"Namaz Kılanların Oranı Gün Geçtikçe Azalıyor"

Bingöl’de düzenlenen konferansta konuşan Ensar Vakfı Genel Müdürü Kader, yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye'de, namaz kılanların oranının gün geçtikçe azaldığını, bu oranın illere ve bölgelere göre farklılık gösterdiğini belirtti.

 

Bingöl Üniversitesi Genç Değerler Öğrenci Kulübü, Bingöl Ensar Vakfı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği gençlik projeleri destek programı kapsamında, Bingöl Üniversitesinde "Namazla Diriliş" konferansı verildi.

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Bingöl Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Vali yardımcısı Cevat Gün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Enstitüler Konferans Salonunda gerçekleşen konferansın açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Bingöl Şube Başkanı Mansur Katıksız, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Çapakçur Gençlik Kültür ve Yaşam Merkezi projesi hakkında bilgi verdi.

Katıksız, namazın önemine değinerek, "Namaz; müminleri küfre, şirke, zulme karşı mücadeleye sevk eden bir direniş ve diriliş kaynağıdır. ‘Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed onun elçisidir’ inancına dayanan tevhid inancı, namazla eyleme dönüşür. Namaz, İslam’da ilk farz kılınan ibadettir. Kur’an, kasten namaz kılmayanların cehenneme gideceklerini söyler. Her namaz bir inkılap, bir diriliştir." dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, namazla ilgili salondakilere sunum eşliğinde bilgiler sundu.

Namaz ile ilgili ayet ve hadisler eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Kader, namazın nasıl kılınması gerektiği hususunda örnekler sundu.

Kader, "Namaz, insanı kötülüklerden alıkoyar, güçlendirir, sağlıklı kılar ve mutlu eder. Namaz, insanın sabırlı olmasını sağlar ve ruhunu Allah’a kulluk noktasında görevini yapmanın manevi huzuruyla ihya eder." dedi.

Kader,  namazın İslam dininin en önemli ibadeti olduğunu fakat Türkiye’de namaz kılan insan sayısının oldukça düşük oranlarda kaldığını söyledi.

"Çocuklarımızı seccade ile tanıştırmamız gerekiyor"

Namaz kılan insan sayısını arttırmada anne babalara ve topluma önemli görevler düştüğünü belirten Kader, "Namaz dinin direği, cennetin anahtarı ama ülkemizde yaşayan Müslümanların yüzde 70’i 5 vakit namaz kılmıyor. Namaz kılan yüzde 30’luk kısım namazı huşu içerisinde kılamıyor. Anne babalara bu anlamda büyük iş düşüyor. Çocuklarımızı seccade ile tanıştırmamız gerekiyor. Eğer çocuklarımıza namaz alışkanlığı kazandıramazsak bunun vebali büyük olur." diye konuştu.

"Namaz kılan yüzde 30’luk kesimin yüzde 70’i sabah namazına kalkamıyor"

Kader, "Türkiye’nin yüzde 99’un Müslüman ancak namaz kılanların oranın gün geçtikçe azalıyor. Bölgelerimize göre, illerimize göre farklılık arz etse de genel manzara maalesef bu. Diyanet İşleri Başkanımızla görüşüyoruz, sivil toplum kuruluşlarımızla görüşüyoruz, bu konuda derdi olan kanaat önderleriyle görüşüyoruz ama her geçen gün, maalesef bu konuda iyi şeyler söylemek isterim ama gittikçe kan kaybediyoruz. Namaz kılan yüzde 30’luk kesimin yüzde 70’i sabah namazına kalkamıyor. Böyle de bir derdimiz var. Yüzde 30 namaz kılan bizler acaba Rabbimizin istediği standartlarda huşu ile tadili erkan ile namaz kılabiliyor muyuz?" ifadelerini kullandı.

Kader, Allah’ın insanlara farz kıldığı namazın insanları kötülüklerden alıkoyduğunu belirterek, "Gençlerimiz ve çocuklarımız hiç istemediğimiz kötü çevresel etkilerle karşı karşıya. Bizler toplumsal ahlaki problemlerimizin çözümünde namaz ibadetinin çok önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Namazın pek çok kötülükten alıkoyma özelliğini kavrayarak bu ibadetle gençlerimizi kötü yollardan uzak tutabiliriz." şeklinde konuştu.

Ebeveynlere çok iş düştüğünü ve önce ebeveynlerin çocuklarına örnek olması gerektiğini dile getiren Kader, anne babalardan çocuklara Allah’ı sevdirmelerini, Allah’ı onlara doğru anlatmalarını ve belli bir yaşa kadar Allah’ın müjdelerini, cennetini anlatmalarını istedi.

 

Konferans bitiminde Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Ensar Vakfı Bingöl Şube Başkanı Mensur Katıksız tarafından Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader’e plaket takdim edildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum