Advert
as

Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulundan Teşekkür

Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulundan Teşekkür

Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu Müdürü Nurullah Azak, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleşen afet eğitimi nedeniyle katkı sunanlara teşekkür etti.

 

Japonya Uluslararası İşbirliği Kalkınma Ajansı (JICA), Türk Japon Vakfı (TJV) ile Bursa Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde gerçekleştirilen Ankara -Eskişehir-Bursa illerini kapsayan Afet Eğitimi çalışmaların Solhan ayağı, yapılan çalışmalarla son bulması nedeniyle Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu Müdürü Nurullah Azak katkı sunanlara teşekkür etti.

 

Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu Müdürü Nurullah Azak, tamamen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ve gönüllü olarak 19 -25 Mayıs 2017 tarihinde başlayıp, 1-7 Mart 2018 tarihine uzanan eğitim süreci,  çok şükür dolu dolu bir program ve eğitim süreci ile son buldu.

 

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri

05 Mart 2018 tarihinde düzenlenen programa, Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Vehbi Sarıkaya, Solhan Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nafiz Çapın, HEM Müdürü Muhtesim Tunç, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Usta Öğreticiler ve öğrenciler katıldı. Akabinde 9 Adet Deprem Bilgilendirme Stantları ziyaret edildi.

 

Şehit Kaymakam Ersin Ateş Okul Müdürü Nurullah Azak,”İlkokul ve Ortaokuldaki tüm öğrencilerimiz, eğitim programına alındı. Deprem, Yangın ve Tahliye Tatbikatları ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tatbikatları yapıldı. Solhan’da faaliyet gösteren 20 farklı eğitim kurumumuzdan, 20 öğretmen arkadaşımızı, 20 öğrencimizi ve diğer resmi kurumlarımızın birer temsilcilerini bu sürece tabi tutarak programı bitirdik.”dedi.

 

Afet Eğitimi kapsamında farklı deneyimlerin yaşadığını belirten Okul Müdürü Nurullah Azak; “Afet zararlarını azaltma konusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bir tanesi olan Japonya ile işbirliği içerisinde başlatılan çalışmalar ile sadece görerek değil, bizzat deneyerek öğrenme metodunu yaygınlaştırmak amacı ile işbirliğine gidilmişti. Bursa Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde öğrencilerimiz, verilen Afet Eğitimi ve Simülasyon Eğitimleri ile Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en geniş kapsamlı afet eğitim merkezinde gördükleri ve duyduklarını Solhan’da, diğer öğrencilerle paylaşma hazzını yaşadılar.” dedi.

 

 

Okul Müdürü Azak “Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu Öğrencileri adına bu güzel eğitim ortamını ve imkanını sağlayan başta Japonya Uluslararası İşbirliği Kalkınma Ajansı (JICA) ve Türk Japon Vakfı (TJV) ile Bursa Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezin yönetici ve çalışanlarına, Solhan’daki eğitim kurumlarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize, kurum temsilcilerine katkı ve katılımlarından ötürü yürekten teşekkür ederiz.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum