Advert
as

Yedisu’da Tarım ve Hayvancılık Masaya Yatırıldı

Yedisu’da Tarım ve Hayvancılık Masaya Yatırıldı

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Yedisu İlçesinde bir takım ziyaretlerde bulunarak ilçedeki Tarım ve Hayvancılık sorunlarını masaya yatırdı.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ve beraberindeki heyet, Yedisu İlçesinde bir takım ziyaretlerde bulunarak ilçedeki Tarım ve Hayvancılık sorunlarını masaya yatırdı.

 

Önce Yedisu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri ile bir araya gelen Yıldırım, akabinde Yedisu Belediye Başkanı Salih Uçar’ı sonrasında ise Yedisu Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ‘nu makamında ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.

 

İl Müdürlüğü, ilçe müdürlüğü ve kaymakamlık personellerinin de katıldığı temaslarda Yedisu İlçesinde Tarım ve Hayvancılıkla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, Tarımsal faaliyet alanlarını geliştirmek, ilçedeki ziraat ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimizin farkındalığını  arttırmak adına ilçede tarım ve hayvancılık ile ilgili düşünülen projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İlçede yapılacak olan tarımsal faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, yapılacak olan hayvancılığın modern tesislere kavuşturulması için Kaymakam Bünyamin Karaloğlu koordinesinde Bingöl’deki büyük hayvancılık çiftliklerinin gezdirilmesi çalışmaları, Yedisu fasulyesinin üretiminin ve kalitesinin artırılması için çalışmaların yapılması ve tohum ıslahının gerçekleştirilmesi, atıl durumda olan tarım arazilerinin silajlık mısır ve gelir getirisi yüksek ürünlere yönlendirilme çalışmalarının yapılması noktasında 2018 yılı içerisinde örnek tarlalar oluşturularak halkın duyarlılığını arttırma konuları ile ilçenin ivedi bir şekilde arazi toplulaştırma işleminin yapılması gerektiği ve bu konuda il ile koordineli bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiği görüşüldü. Temaslar sonrası heyet proje kapsamında arazide incelemelerde bulundu.

 

Yedisu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yedisu Belediyesi, Yedisu Kaymakamlığı ziyaret edildi. Yapılan görüşmelerde;

Öne Çıkan konular Şunlar oldu;

•          İlçe Merkezinde ahırlar olduğu bu ahırların ilçe dışına taşınması gerektiği,

•          İlçede Fasulye yetiştiriciliğinde ciddi bir potansiyel olduğu ancak fasulyede görülen hastalıklar ve verim alınamaması nedeniyle fasulye ekiminin azaldığı,

•          İlçede ciddi bir çilek ve silajlık mısır yetiştiriciliği potansiyeli bulunduğu,

•          Çilek için yapılacak projeyle 2’şer dekarlık alanlarda 10 çiftçiye çilek bahçesi kurulmasının kararlaştırıldığı,

•          Fasulye ve Silajlık Mısır için demonstrasyon kurulacağı,

•          İlçede hayvancılıkta gönüllü olan bir gurubun il merkezine getirilerek modern hayvancılık tesislerine götürülerek, modern tekniklerle hayvancılığın nasıl yapıldığının yerinde gösterilmesi, kararlaştırılmıştır.

 

Kaymakam Bünyamin Karaloğlu İl Müdürü Mehmet Yıldırım ve beraberindeki misafirlere nazik ziyaretinden dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum