Advert
as

Hüda Par’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Hüda Par’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Hüda Par Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan yazılı basın açıklamasında, “Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah’tan korkunuz! Zira siz onları Allah’ın bir emaneti olarak aldınız” Hadisi Şerifine yer verildi.

 

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Hüda Par Bingöl Kadın Kolları Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

 

“8 Mart, emeği çalınan onuru zedelenen hak ettiği değeri göremeyen kadınlarımızın feryadıdır. Ve bu gün gelinen noktada; 8 Mart, bütün dünya kadınlarının yürek parçalayan bir haykırışıdır. 8 Mart; Öldürülmüş, tacize uğramış, İtilmiş, örselenmiş, şiddet görmüş tecavüze uğramış ve bundan dolayı tekrar kendisi cezalandırılmış, üzerinden hesap yapılan narin ve zarif yapısı düşünülmeden onuru zedelenen ancak; yeter bende en az senin kadar insanım diyen kadınların çığlığıdır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların gasp edilen haklarını hatırlattıkları günün adıdır.

 

8 Mart; Kadınlarımızın Toplumda hak ettiği saygıyı görmeyi, maddi tarafı kadar manevi tarafının da bilinmesini ruhen daha hassas olduklarını bedenen olmasa da akıl ve becerileriyle en az erkekler kadar yetenekli olduklarını ve bu özelikleriyle de sosyal hayatın içinde olmaları gerektiğini toplumun dizaynın da ve geleceğin tasarlanmasında olmazsa olmaz birer mimar olduklarını birine muhtaçlık değil, karşılıklı paylaşım ve dayanışma içinde olmaları gerektiğini savunan haklı bir tarafın serzenişidir.

 

8 Mart; Kadınlarımız, ayaklarının altında cenneti veren, yaratıldıkları gün kadar birilerinden aşağı ve yukarı olmadıklarını ve bunu haykırdıkları fıtrata dönüşün feryadıdır.

 

8 Mart; Bütün mağduriyetlerinin ve ezilmişliklerinin hakkını sadece mahşerde değil, bu dünyada da bu haklarını almak istediklerini bunun için adaleti aradıkları günü adıdır.

 

Bütün bu arayışların, feryatların, çığlıkların, serzenişlerin temel nedeni yaşanan mağduriyetlerdir.

 

Aile içi şiddetin mağduru kadındır.

 

Çalışma yerlerinin mağduru kadındır.

 

Açlığın yaşandığı coğrafyaların mağduru kadındır.

 

Savaşların yaşandığı ülkelerin mağduru kadındır.

 

Emeği suistimal edilen veya görmemezlikten gelinen kadındır.

 

Sonuç olarak; Dünya emekçi kadınlar günü ile ilgili olarak şunları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

 

Özellikle ülkemizde, kadınların çalışma şartları gereklerine uygun hale getirilmelidir.

 

Mağdur edilen bütün kadınların mağduriyetleri Devlet tarafından giderilmelidir.

 

Sosyal güvencelerine bakılmaksızın kadınların her türlü giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır.

 

Emeği çalınan, şiddete maruz kalan, taciz ve tecavüze uğrayan kadınların sosyolojik ve psikolojik durumları göz önüne alınarak, faillere en ağır cezalar verilmesi için ivedilikle yasal düzenlemeler yapılmalıdır.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum