Advert
as

Milli Atlet, Kenya’da Kampa Girecek

Milli Atlet, Kenya’da Kampa Girecek

Solhanlı hemşehrimiz milli atlet Yavuz Ağralı, Avrupa şampiyonasına hazırlanmak üzere Kenya’da kampa girecek.

 

 

26. Zagreb Maratonu kapsamındaki Balkan Maraton Şampiyonası’nda 2.18.22’lik derecesiyle Balkan Maraton Şampiyonu olup kariyerinin en iyi ikinci zamanını elde eden Bingöl Belediyesi Yaşamspor Kulübü sporcusu milli atlet Yavuz Ağralı, Kenya’da kampa girecek.

 

Ağralı, yaptığı açıklamada, 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 45 gün boyunca kampta hazırlanacağını belirtti.

 

 7-12 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Berlin kentinde yapılması planlanan 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonası’na Türkiye’den katılacak sporcular arasında birinci sırada yer aldığını ifade eden Ağralı, bu yüzden seçmelere katılmayacağını vurguladı.

 

Ağralı, “29 Nisan’da maraton seçmesi Hamburg’da yapılacak. Seçmelere 8 Türk sporcu katılacak. Ben risk alıp gitmeyeceğim seçmelere. Bu zamanımı şampiyonluğa hazırlanarak geçireceğim. 27 Aralık 2017’de diz kapağımın altındaki kırıklardan dolayı 45 gün antrenman yapamadım ve kalan zamanımı iyi değerlendirmek istiyorum. Maraton koşabilmek için en az 5 ay hazırlanmak gerekiyor. Hedefim Avrupa Şampiyonasında en iyi derecemi koşabilmek ve derece yapmaktır” dedi.

 

Gençlerin spora kanalize edilmesi gerektiğini ve doğrultuda yetişen sporculara destek verilerek sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Ağralı, “Özellikle küçük yaşta başlayarak, spora ilgi ve yeteneği olan çocuklar iyi birer sporcu olarak yetiştirilmelidir. Sporu seven ve bu alanda başarı elde eden genç yetenekler, kendilerine olduğu gibi çevrelerine ve topluma da faydalı bireyler olacaktır. Bu anlamda benden desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Ali Mantı’ya, Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’ye, Sertaç Demirtaş’a, Semiramis Karaarslan hocama ve antrenörlerim İbrahim Tunç, Ahmet Demir ve Nihat Kaya hocama sonsuz teşekkür ediyorum. Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, başta bana emek verip bu günlere getiren fedakar annem olmak üzere tüm kadınların gününü kutluyorum. Kadına yönelik şiddete son verilmesini, bütün erkekleri kadınlara saygı duymaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum