Advert
as

BÜ Akademisyenleri başarılı bilim adamları listesine girdi

BÜ Akademisyenleri başarılı bilim adamları listesine girdi

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen projede yapılan araştırmada Türkiye ve Avrupa'da bilim insanlarının başarı sıralamasında, Bingöl Üniversitesinden 3 akademisyen en başarılı ilk bin bilim insanı sıralamasında yer aldı.

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında ‘Project Acumen’ adıyla desteklenen projede yapılan araştırmada Türkiye ve Avrupa'da bilim insanlarının başarı sıralaması yapıldı. En başarılı ilk bin bilim insanı sıralamasında Bingöl Üniversitesinden 3 akademisyen de yer aldı.

Webometrics web sitesinde Kasım ayı içerisinde 5. baskısı yayımlanan ve yaklaşık 144 bin akademisyenin bulunduğu Türkiye'de, en başarılı ilk bin bilim insanı listesinde Bingöl Üniversitesinden 3 akademisyen yer aldı.

Sıralamada Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş 208’nci, Rektör Danışmanı ve Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Solmaz 379’cü, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu da 800’cü sırada yer aldı.  

Google Scholar atıf sıralamasında ise Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Tıp kategorisinde 3’cü, fizyoloji alanında ise 2’ci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum