Advert
as

HÜDA PAR’dan Cinsel istismar Olaylarına Tepki

HÜDA PAR’dan Cinsel istismar Olaylarına Tepki

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kadın Kolları, çocuklara yönelik cinsel istismar ve taciz olaylarını kınayarak, faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

 

Adana’da yaşanan çocuğa cinsel istismar olayına ilişkin HÜDA PAR Kadın Kolları tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hiçbir çocuğun bu tür sapıkların ve ırz düşmanlarının elinde, böyle mağdur edilmesine izin vermemeliyiz. Bu sapık ve alçakların bir daha gün yüzü görmemesi adına gerekli yasalar yapılmalı ve uygulanmaya konmalıdır” denildi.

 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kadın Kolları, Adana’da yaşanan çocuğa cinsel istismar olayına ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu. Açıklamadan satırbaşları şöyle:

 

“Çocuklar İstismardan Korunmalı”

 

“Bütün çocuklarımızı geleceğimizin teminatı ve kutsalımız kabul ederek, onlara haklarını öğreterek, şiddet ve cinsel istismardan uzak nesiller yetiştirerek, yaşanılır ve güven dolu bir dünya için çalışmak hepimizin en öncelikli görevidir. Dünyada yaşanan ve en büyük mağdurlarının her şeyden habersiz ve savunmasız çocukların olduğu bir dönemde, hepimizin en büyük gayesi sağlıklı, mutlu, ailesiyle ve çevresiyle barışık, bütün mağduriyetlerden ve tacizlerden uzak çocuklar yetiştirmektir. Çünkü hepimizin buna olan ihtiyacı her gün biraz daha artmaktadır. Bütün bunlar toplumda çocuğun istismardan korunarak, geleceğin yegâne değeri olarak yetiştirilmelidir.”

 

“Çocuklukta Verilen Kazanımlar Önemli”

 

“Çocukluk dönemi, verilen değerli kazanımlarla insan gelişiminin biçimlendirildiği en önemli dönemdir. Çocuğa yapılacak her yatırım, toplumun geleceğini oluşturan çocuklarımızın, sağlıklı gelişmesi, eğitimi, özel olarak korunup gözetilmesini en üst düzeyde sağlayarak, toplumların gelişmişlik düzeyini belirler. Çocuğa yönelik kötü muamele veya çocuk istismarı da çocuğun hayatını pek çok açıdan olumsuz etkileyerek, ileride onarılması mümkün olmayan hasarlar bırakmaktadır. Bu nedenle; çocuk istismarının nedenlerinin belirlenmesi, çocuk istismarını önlemeye yönelik toplumsal çalışmalarda bir arada olmaya, sorgulamaya, üretmeye, çocuğun sağlıklı kişilik gelişiminde birincil öneme sahip aile kurumunun güçlendirilmesine, çocuk ve aileyi merkeze alarak, psikolojik sosyal yönleriyle destekleyecek kurum ve hizmetlerin toplumsal sorumluluk haline gelmesine önem vermeliyiz.”

 

“Dünyada 40 Milyon Çocuk İstismar ve Şiddete Uğruyor”

 

“Dünyada 40 milyon çocuk cinsel istismara ve şiddete uğramaktadır. 18 yaş altındaki her 4 kız çocuğundan ve her 9 erkek çocuktan biri cinsel istismara uğramaktadır. Geçtiğimiz yıl açılan davaların 18 bine ulaştığı gerçeğinden yola çıkarsak, devletin zaman geçirmeksizin önlem alması gerekmektedir. Çocuk istismarının önüne geçebilmek için, bu suçun ailede de işlendiğini kabul etmeli, sessiz tanıklar cesaretlendirmeli ve eğitim kurumlarında çocukların farkındalıkları geliştirilmelidir. Tüm çocuklarımıza, onları bağımsız bir birey olarak kabul ederek, haklarını öğrenen, kullanan ve savunan, şiddet ve cinsel istismardan uzak nesiller yetiştirmek ve yaşanılır bir dünyanın, daha aydınlık bir geleceğin temelini oluşturmak bizlerin görevidir.”

 

“Gerekli Hassasiyet Gösterilmeli”

 

 

“Bütün kamuoyunun ve özelikle bu insanlık dışı olayın yaşandığı Adana’da hepinizin vicdanını yaralayan, savunmasız bir çocuğa, insanlığını kaybetmiş sapık ve alçak tarafından tecavüz olayı gerçekleşmiştir. Bu alçak ve sapığın kamuoyunda bilinmesi ve buna benzer olayların bir daha olmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi adına bir kez daha buradan kamuoyunun vicdanına sesleniyoruz; Hiçbir çocuğun bu tür sapıkların ve ırz düşmanlarının elinde, böyle mağdur edilmesine izin vermemeliyiz. Bu sapık ve alçakların bir daha gün yüzü görmemesi adına gerekli yasalar yapılmalı ve uygulanmaya konmalıdır. HÜDA PAR Kadın Kolları olarak çevremizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan bu tür insanlık dışı olayların karşısında duracağımızı, yeni mağdurlar var edilmemesi için gerekli yasal alt yapının hazırlanması ve bu tür sapık, cani ve alçakların hak ettikleri cezalara çarptırılması için her türlü mücadeleyi vereceğimizi buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Bu ortak değerlerimiz için halkımızı daha duyarlı davranmaya ve birlikte hareket etmeye davet ediyor, bu çirkin eylemlerin faillerini lanetliyor, mağdur ve ailelerinin her halükarda yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.” 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum