Advert
as

Bağış’a Dünyanın En İyi Okulundan Teklif

Bağış’a Dünyanın En İyi Okulundan Teklif

Bingöl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Bağış, dünyanın en iyi okullarından UC Berkeley’den misafir hocalık teklifi aldı.

 

Ekonomi ve ilgili bilim dallarındaki araştırmaların yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla 95 ülkede yüzlerce gönüllü arasında ortaklaşa çalışan RePEc'e göre dünyada en fazla takip edilen 100 ekonomist arasında bulunan Dr. Bilal Bağış, dünyanın en iyi okullarından UC Berkeley’den misafir hocalık teklifi alması üzerine ABD’ye gittiği öğrenildi.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Bağış, “davet aldığım UC Berkeley, neredeyse her alanda, ABD’nin en prestijli üniversitelerinden biri. Üniversite, istikrarlı bir şekilde, ABD’nin en iyi kamu okulu ve genel sıralamada da en iyi 2-3 ekonomi bölümü sıralamasında kendine sürekli yer bulmaktadır. Aynı okul, ekonomideki iki temel okuldan Keynezyen okulun da bayraktarlığını yapmaktadır. Elbette, sadece ekonomide değil, neredeyse tüm bölümleri dünya genelinde kendi alanından en iyi bolümler arasında saygınlık kazanmış, parmakla gösterilen bir okul.” dedi.

 

“Birçok bağımsız uluslararası kurum ve yayın tarafından tüm dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen University of Califronia Berkeley, ABD’de, özellikle de ekonomi biliminde çığır açan önde gelen ekonomi bölümlerinden birine sahiptir.” Diyen Yrd. Doç. Dr. Bağış, “Bünyesinde Williamson, McFradden ve Akerlof gibi Nobel ekonomi ödüllü ekonomistler ile daha birçok farklı alanda da yine 22 farklı Nobel ile nice farklı ödüller alan birçok bilim insanını barındıran sayısız bölüme sahip öncü bir üniversitedir. UC Berkeley, aynı zamanda, Fed başkanı Yellen’in de eski okulu ve yetiştiği ortamdır.” İfadelerini kullandı.

 

 

Yrd. Doç. Dr. Bağış, “Türkiye’nin prestijli üniversitelerinde tamamladığım lisans ve yüksek lisans öğreniminin ardından; modern ekonomi eğitimin bugünkü merkezi ABD’de, yine University of California’da, alanının öncüsü akademisyenlerden dersler almış ve uluslararası finans ve para politikaları alanında dünyanın en iyi akademisyenleri ile çalışma imkânı bulmuştum. 2015 yılında akademik kariyere dönüş yaptım. İlgisi, tez ve çalışmaları, lisans döneminden bu yana, istikrarlı bir şekilde, ülkenin ekonomik sorunları ve politika enstrümanlarının etkinliği üzerine odaklanmaktayım.” Şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum