Advert
as

Solhan’daki Tarıma Dayalı Yatırımlar İncelendi

Solhan’daki Tarıma Dayalı Yatırımlar İncelendi

Bingöl İl Değerlendirme Komisyon üyesi olan kurum müdürleri, ilçemizdeki 2 projeyi yerinde inceledi.

 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi 11. Etap kapsamında, Solhan’da yapımları devam eden ‘100 Kapasiteli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği’ ile Kırsal Turizm alt yapısına hizmet verecek olan 25 odalı ‘Yüzen Ada Konaklama Tesisi’ projeleri İl Değerlendirme Komisyon üyesi olan kurum müdürleri tarafından yerinde incelendi.

 

İncelemede Tarım İl Müdürü Mehmet Yıldırım ile beraber Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Aslanboğa, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Edip Fırat, Fırat Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen ve İl Müdürlüğü teknik ekibi hazır bulundu.

 

Ziyarette İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hibe sözleşmesi imzalayan ve uygulama aşaması devam eden Dilektepe Köyünde Bedri Yayan adlı yatırımcıya ait olan 100 baş kapasiteli damızlık sığır yetiştiriciliği projesi ile yine Solhan Merkez’de Selam İnşaat Tic. San. Şirketine ait 25 odalı Konaklama Tesisi projeleri incelendi.

 

Yapılan incelemede Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, her bir projenin proje tutarlarının 1.500.000 TL olduğu ve her birine proje toplam tutarının %50’si olan 750.000 TL Bakanlık tarafından hibe verilerek yapıldığını söyledi. Yıldırım, bu güne kadar konaklama tesisine 600.000 TL hibenin aktarıldığı geri kalanın ise tefrişat alımlarından sonra yapılacağını belirtti.

 

Yıldırım, Modern olarak tasarlanan hayvancılık işletmesinin tamamlanması ile beraber hibelerini ödeyeceklerini belirterek, genelde İlimizin tarımsal alt yapısına hizmet edecek yatırımlarının başarıyla yürütüldüğünü Haziran-2018 tarihi itibarıyla her iki projenin de faaliyetlerine başlayacaklarını belirtti. Yıldırım, İncelemelerde bulunan kurum amirleri ile bu projelerin amaçlarına uygun olarak yapılmasını yerinde gördüklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken Bingöl’de oluşan proje yürütme kapasitesinin sevindirici sonuçlarını gördüklerini ifade etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum