Advert
as

Vali Köşger, “Size gönlümüzü ve kapımızı açtık”

Vali Köşger, “Size gönlümüzü ve kapımızı açtık”

Bingöl’de sürdürülen ‘Suriyeli Kardeşlerimize Ensar Olalım’ yardım kampanyası çerçevesinde Suriyeli aileler için yemek programı düzenlendi.

Suriyeli Kardeşlerimize Ensar Olalım’ yardım kampanyası çerçevesinde Suriyeli aileler için yemek programı düzenlendi. Kent merkezinde bulunan özel bir resturantta verilen yemeğe Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kızılay Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş, Kamu kurum ve kuruluş amirleri ile Bingöl’e sığınan Suriyeli aileler katıldı.

Yemekte konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Şimdi Suriye’de bir sıkıntı yaşanıyor ve Suriye’de ki kardeşlerimiz bize sığınmış durumda. Biz tarihten kardeşiz. Ortak tarihimiz, ortak değerlerimiz var, inancımız bir, mefkûremiz ve düşüncemiz bir. Dolayısıyla biz size gönlümüzü ve kapımızı açtık” dedi.

Toplantıda Suriyeli sığınmacılara hitap eden Vali Köşger, Ortadoğu’nun çok sancılı bir süreçten geçtiğini belirterek Bingöl’de başlatılan yardım kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Vali Köşger’in konuşmaları tercümanlar aracılığıyla hem Arapça hem de Kürtçe’ye çevrildi.

‘Suriye devleti vatandaşına karşı saldırgan’
Toplantıya katılan Suriyeli sığınmacılar ve ailelerine hitap eden Vali Köşger, “Malumunuz olduğu üzere bölgemiz olağanüstü bir süreçten geçiyor. Ortadoğu bölgesi çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Sizin yaşamış olduğunuz devlet ayrıca diğer Ortadoğu ülkelerinden farklı bir sıkıntıyla yaşıyor. Oralarda dışarıdan gelen güçler, başka devletler ve bölgenin dengesini bozdu. Ama sizin geldiğiniz ülke olan Suriye’de bizzat devletin kendisi de vatandaşına karşı bir saldırganlık içerisine girdi ve orada hayatı çekilmez, yaşanılmaz hale getirdi. Bingöl’de biz bu kampanyayı başlatmadan önce kaç tane Suriyeli misafirimiz olduğunu bilmiyorduk doğrusu. Bu kampanya çerçevesinde ülkemize, ilimize gelmiş olan misafirlerimiz nerede ikamet ediyorlar, ne yiyip içiyorlar, çocukları ne durumdadır, ahvalleri ne haldedir tüm bunlardan haberimiz çok fazla yoktu doğrusu. Bu kampanyayla bizim geçmişimizde, tarihimizde var olan ayrıca dinimizin de emri olan yerinden yurdundan sürülerek muhacir duruma düşmüş insanlar yardım etme çerçevesinde şehrimiz ahalisine bir çağrıda bulunduk. Bingöl halkı da çok büyük bir teveccüh ve katılım gösterdi bu çağrımıza. Sizleri barındırmak ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için seferber oldu” dedi.

‘Türkiye sıkıntıdaki halklara hep yardım etmiştir’
Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara kapısını ve gönlünü açtığını belirten Vali Köşger, “Türkiye büyük bir devlettir. Etrafında ne zaman bir sıkıntı olsa orada sıkıntı yaşayan halkları hep kabul etmiştir. Bosna’da bir sıkıntı olsa oradaki halk sığınacak bir yer olarak Türkiye’yi görüyor. Balkanlarda sıkıntı yaşatan bir durum olsa oradaki halk Türkiye’ye geliyor. Yine Ortadoğu’da bir sıkıntı olduğunda oranın ahalisi de buraya sığındı. Şimdi Suriye’de bir sıkıntı yaşanıyor ve Suriye’de ki kardeşlerimiz bize sığınmış durumda. Biz tarihen kardeşiz. Ortak tarihimiz, ortak değerlerimiz var, inancımız bir, mefkûremiz ve düşüncemiz bir. Dolayısıyla biz size gönlümüzü ve kapımızı açtık. Nasıl diğer ülkelerde gelen halklara daha önce kapılarını açmışsa Türkiye halkı,   şimdi size de kapısını ve gölünü açarak burada sizleri misafir ediyor” diye konuştu.

‘Büyük bir yardım seferberliği başlatıldı’ 
Vali Köşger konuşmasının sonunda şunları söyledi:  “Burada şehrimizin seçilmiş belediye başkanı ve Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşu Kızılay başkanı var. Sizlerin her türlü ihtiyacını karşılamak için ellerinden gelen gayreti gösterecekler. Bu bir başlangıçtır. Sizlerin durumunu tespit ettik şimdi kimin neye ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve bir kampanya başlatıldı. Dediğim gibi Bingöl ahalisi buna çok büyük bir teveccüh gösterdi.  Bu hususta çok büyük bir yardım seferberliği başlatıldı.” (Nihat Kanat-İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum