Advert
as

"Bir Milletin Asıl Gücü, İmanlı Gençliğidir"

Bingöl'de düzenlenen konferansta konuşan Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, gençliğin önemine vurgu yaparak, "Bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil inançlı ve imanlı gençliğidir" dedi.


Bingöl'de "Yolumuz, Halimiz, Hedefimiz" konulu konferansta konuşan Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, gençliğin önemine vurgu yaparak, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın "Bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil inançlı ve imanlı gençliğidir" sözlerini hatırlatarak, bunun ispatının 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu söyledi. 

 

Türkiye Gençlik Vakfı ile Cihannüma Derneği tarafından düzenlenen konferans da gençliğin önemine vurgu yapan Mustafa Şen, "Bu milletin gençlerinin başka bir özeliği var, bütün ümmeti Muhammed(sav) bu gençlere bakıyor. Aynı zamanda bütün mazlum milletler Türkiye’deki gençlere bakıyor. Ne yapıyor bunlar, bu gençlerin hedefi ne? Bu gençler bizlere ne zaman el atacaklar diye bekliyorlar. Bu çok önemli bir şey. Bunu dünyanın neresine gidersen gittin görürsünüz. Türkiye’den geldiğinizi söylediğinizde, eğer görüştüğünüz insanlar bu dünyanın mazlumları ise gözlerinin içi gülüyor. Gençler dediğimizde bazıları, gençler geleceğimiz, enerjimizdir. Hayır, ben o anlamda söylemiyorum. Gençleri aksine kurucu özneler olarak görüyorum. O yürek, o bilek, o ruh ve o bilinç onlarda var. Bu anlamda gençler büyüklerden daha büyüktür. Çok açık söylüyorum gençler bizden daha büyüktür. Gençler 15 Temmuz'da büyüklerden daha büyük olduklarını gösterdiler." dedi.

 

"Bir milletin asıl gücü; tankı topu tüfeği değil, inançlı ve İmanlı gençliğidir"

"Rahmetli Erbakan hocamızın bir sözü var. 'Bir milletin asıl gücü; tankı topu tüfeği değil, inançlı ve İmanlı gençliğidir.'  derdi. İspatı 15 Temmuz." diyen Şen, "Tarihi biz kurduk, tarih bizden sorulurdu, öyle ise istikbali de biz kurmalıyız. Bizden kasıt yani gençler sizden sorulmalı. Bu millet sizden onu bekliyor. İslam ümmeti, ümmeti Muhammed sizden onu bekliyor. Dünyanın bütün mazlumları sizden bunu bekliyor. Bunu beklemeye hakları var. Siz gençler de 15 Temmuz'da bunu gösterdiniz. Elinizde çakı bıçağı bile yoktu. Sizler savaş uçakların, tankların, füzelerin zırh delici tüfekleri susturdunuz.  O sırada tankları, F 16 savaş uçaklarına el sallayan çığlık atan alçaklarda vardı bu memlekette.  Bankamatikleri benzin istasyonları tavaf ediyorlardı. Marketleri yağmalıyorlardı. Sorsanız bide kapitalizme karşıdırlar bunlar. Onları at çöpe.  Onlar çoktan tarihin çöplüğüne atıldı." ifadelerini kullandı.

 

"Hz. Peygamberin ordu komutanı Usame bin Zeyd 18 yaşındaydı"

Gençliğin önemini vurgulayan, Şen, "Hz Peygamberin ordu komutanı,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sahabe Usame bin Zeyd 18 yaşındaydı. Gençler sizlerden daha küçük Hz Peygamberin ordusunun başına geçen delikanlı. Tarihte hep bu gençler var. İstikbalde de olacak bugün varsınız zaten istikbali siz kuracaksınız." dedi.

 

"Adalet dağıtan ve zalimlerden hesap sorulan bir dünya kurulmalı"

Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Şen, "Ne yapacaksınız okulu bitirince? En saçma soru, acaba iş bulabilir miyim? En aptal soru’ Biz ne zamandan beri Müslümanlar olarak rızık endişesi peşinde koştuk. Ne zamandan beri Allah’tan başkası bizim karnımızı doyurdu. İmanımızda bir zafiyet mi var? Yapmamız gereken aş-iş peşinde koşmak değil. İdealimizin peşinde koşmaktır. Yeni bir dünya kuracağız. Bu dünya adalet dağıtacak. Zalimlerden hesap sorulan bir dünya olacak inşallah. Çocukları anasız, babasız yetim bırakanlardan hesap sorulmalı. İnsanlık mahkemesinde onlar hesap verecek. Birisi bu hesabı soracak. Benim ömrüm yetecekse ben, yetmezse sen, yetmezse senin çocuğun. Ot gibi gitmek yok bu dünyadan. Ama bu dediğim gibi çok büyük donanımlar gerekir." diye konuştu.

 

"Hiçbir masum ceza almasın ama hiçbir suçlu da cezasız kalmasın”

ABD destekli 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine de değinen Şen, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiçbir masum ceza almasın ama hiçbir suçlu da cezasız kalmasın. Ben isterdim ki bu Pensilvanya deccalının askerleri öyle ceza alsınlar ki;  bunu yaptıklarına değil doğduklarına pişman olsunlar ama maalesef böyle ceza alamayacaklar." şeklinde konuştu.

 

Konferansa; Vali Ali Mantı, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Cihannüma İl Temsilcisi Orhan Buğrahan, İHH Bingöl Derneği Başkanı Muhittin Gili, Sağlık-Sen İl Başkanı Bilal Arslan, TÜGVA İl Temsilcisi Suat Çiçin, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum