Advert
as

HÜDA PAR İlçe Başkanı Kırım Yeniden Seçildi

HÜDA PAR İlçe Başkanı Kırım Yeniden Seçildi

HÜDA PAR Solhan İlçe Teşkilatı 2’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongre sonucunda mevcut Başkan Sadrettin Kırım yeniden seçildi.


HÜDA PAR Solhan İlçe Teşkilatı 2’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Parti binasında düzenlenen kongreye HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Kongrede yapılan yoklamanın ardından, divan başkanlığı seçimi yapıldı.

 

HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, kongrede yaptığı konuşmada seçimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

Kamuoyunda 6-8 Ekim olayları olarak bilinen Kobani bahaneli vahşet olaylarına değinen Hüda Par İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “Başta Abdullah Öcalan, KCK yürütme konseyi ve HDP eş başkanları ile yerel yöneticileri 6-8 Ekim olaylarının bizzat talimatını vermişlerdi. Özelikle HDP Genel Merkezi "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz.” ve “Bundan böyle her yer Kobani'dir.” şeklindeki açıklamaları sonrasında olaylar kızışmış ve vahşet başlamıştı.

 

Bu açıklamalardan sonra eş zamanlı olarak Mersin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Adana, Siirt, Van, Ağrı, Bitlis, Şırnak, İstanbul, Bingöl ve Osmaniye gibi birçok il ve bunlara bağlı ilçelerde olaylar çıkarılmış ve bu olaylarda özellikle sakallı-tesettürlü dindar insanlar, İslami STK’lar, Camiler, Kur’an kursları ve medreseler hedef alınmıştı.

Bu olaylarda resmi rakamlara göre 50 civarında insan öldürülmüş ancak yerel kaynaklara göre ise bu sayının 50’nin çok çok üstünde olduğu yönünde idi.

Tarihte eşine az rastlanan bir barbarlıkla halkımıza ait onlarca araç yakılmış, yüzlerce işyeri tahrip edilmiş ve evler ateşe verilmişti. Büyük maddi kayıp ve hasar meydana gelmiştir.

 

Diyarbakır’da ise kurban eti dağıtan Turan Yavaş, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Cumali Güneş PKK’livandallar tarafından vahşi yöntemlerle katledilmişlerdi.

Özellikle de Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Ahmet Dakak kurban eti dağıttıkları sırada PKK’li çetelerin kendilerine saldırması üzerine bir binaya sığınmış ve daha sonra binaya giren barbarlar tarafından binadan aşağıya atılıp, üzerlerinden araba geçilip, vücutları ateşe verilip, taş sopa ve satırlarla başları ezilmişti.

 

Her ne kadar HDP’liler olayları provokasyon olarak nitelendirip işin içinden sıyırmaya çalışmışlarsa da olaylardan 8 ay sonra Murat Karayılan, “Türkiye yetkilileri bu konuda akıllarını başlarına toplamalı, halkımızın 6-7-8 Ekim’deki kalkışını unutmamalıdır. Halkımızın o görkemli serhıldanını, içinde geliştiği ortamı uygun görmeyen Önder Apo’nun ancak durdurabildiği iyi biliniyor.” diyerek tarihi itiraflarda bulunmuştu.”ifadelerini kullandı.

Hükümet ve yereldeki yetkililerin olaylara müdahale etmediğini belirten Başkan Tasalı,”Kobani bahaneli vahşet olaylarının yaşandığı 6-8 Ekim olaylarında güvenlik güçlerinin adeta şehirleri PKK’ye teslim etmişçesine sokaklardan çekilmiş ve PKK’nin de istediği yerleri yakıp yıkmasına göz yummuşlardı. 3 gün devam eden şiddet olaylarına emniyet ve kolluk kuvvetleri müdahale etmemiş. Ancak 3.Gün sonra sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş. Olayların üzerinden 3 seneyi aşkın zaman geçmesine rağmen katliamın asıl müsebbipleri olan azmettiricilerin hala yargı önüne çıkarılmamış olması Türkiye kamuoyunu acı bir üzüntüye boğmuş ve adalete olan güveni derinden sarsmıştır. “

 

Son olarak Başkan Tasalı,”bu vahşetten sonra (geride kalan 3 yılda) özellikle İslami kesim arasında yakınlaşma ve dayanışma örneklerinin fiiliyata dökülmüş olması, zalimlere karşı birlik-beraberlik ve omuz omuza mücadelenin görülmüş olması, Müslümanların yılardır beklediği ve özlem duyduğu bir kazanımdır. Ayrıca bu olayda uzaktan yakında dahli bulunan zalim kişiler ve kurumlar geçen 3 yıllık kısa bir zaman içinde hak ettikleri ilahi cezalara müstahak olmuşlardır. Bundan sonraki hayatlarında da huzur bulamayacaklardır. Bölgedeki zalim ve zorbaların kirli ve maskeli yüzlerini, al kanlarıyla mazlum ve mustazaflara göstermişlerdir. Şehitlerimiz, İlahi mükâfatların en güzeline nail olmuşlardır. Evet, bu beşeri mahkemelerde istenilen ve beklenen adalet çıkmamıştır. İnanıyoruz ki mahkeme-i Kübra’da mutlak adalet tecelli edecek, her hak sahibi hakkına eksiksiz kavuşacaktır, zalimler hak ettikleri cezaları alacaklardır.”dedi.

 

Kongrede faaliyet raporunun okunmasının ardından yapılan seçimde mevcut başkan Sadrettin Kırım, yeniden seçildi.

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum