Advert
as

Suriye’ye Kardeşlik Eli Kampanyası

Suriye’ye Kardeşlik Eli Kampanyası

İHH Solhan Şubesi, “Kardeşlik Bedel İster!” sloganıyla yardım kampanyası çerçevesinde 7. TIR’ın hazırlıklarına başladığını duyurdu.


Solhan başta olmak üzere farklı iller ve yurt dışında yardım faaliyetlerinde bulunarak mazlum ve mağdurların yanında olduğunu gösteren İHH Solhan Şubesi “Kardeşlik Bedel İster!” sloganıyla 7. TIR’ın hazırlıklarına başladığını duyurdu.

 

Suriye’deki durum ve yardım kampanyası hakkında açıklamada bulunan İHH Solhan Şubesi Başkanı Muhammed Veysi Tunç:” 2011’de rejimin katliamlarıyla başlayan çatışmaların yayılması ve yoğunlaşmasıyla en az 450 bin insanın hayatını kaybettiği Suriye’deki savaş vahim bir insani krizin doğmasına sebep oldu. BM verilerine göre 6.1 milyon insan yaşadığı yeri terk edip Suriye içinde başka bölgelere göç etti. 4.8 milyon insan ise başka ülkelere sığındı. Tahminen 1 milyon kişi, kuşatma altındaki bölgelerde yaşıyor ve temel hayat kurtarıcı yardımlardan ve insani destekten mahrum bırakılıyor. Hapishanelerdeki işkence ve kötü muamelenin kontrolden çıktığı Suriye’de savaşın başlangıcından bu yana 120 binden fazla kişi hapsedildi veya kayboldu, en az 12 bin insan hapiste öldürüldü. Kimyasal silahların, misket ve varil bombalarının hiç çekinmeden kullanıldığı ülkede 20 bin çocuk hayatını kaybetti. Küresel güçlerin menfaat çatışması altında büyük bir yıkım ve mağduriyetin yaşandığı Suriye’de yüz binlerce ev yıkıldı; camiler, okullar, hastaneler yerle bir edildi. Kardeşlerimiz mahrum, mazlum ve mağdur halde iken bizler kardeşlerimize hem dua etmeli hem de destek olmalıyız.”dedi.

 

 

Kampanya ile ilgili bilgi veren Tunç,”Kardeşlik Bedel İster!  sloganıyla başlattığımız kampanyamızda daha önce 6 yardım TIR’ı göndermek nasip olmuştu. Suriye’deki kamplara göndermeyi düşündüğümüz bu yardım TIR’ı gıda, giyim ve hazır sudan oluşacak. Yardım kampanyamıza Solhan Belediyesi, Eğitim Bir-Sen ve BİNPINAR destek vermektedir. Hayırseverler derneğimize gelip bağışta bulunabilecekleri gibi Ziraat Bankası TR 3700 0100 0499 7260 7013 5001 nolu hesaba da bağışlarını yatırabilirler. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler 0 505 830 22 70 nolu telefonu arayabilirler.”ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum