Advert
as

"İşsizlik Konusunda Arzu Edilen Noktada Değiliz"

​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun bu yılsonunda tek haneli rakamlara düşmesini tahmin ettiklerini belirterek işsizlik konusunda da arzu edilen noktada olmadıklarını ifade etti.


Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen akademik yıl açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Enflasyon bu yılsonunda, aralık ayında inşallah tek haneli rakamlara düşecek. 2018’de ise daha düşük seviyelere inmesini bekliyoruz. İşsizlik konusunda arzu edilen noktada değiliz." dedi.

 

Bingöl Üniversitesinde "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni" ve "Ulusal Ekonomi ve Bölgesel Kalkınma"  konferansı düzenlendi. Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz bir konuşma yaptı.

 

2002 yılında Türkiye’nin milli gelirinin 230 milyar dolar; kişi başına gelirin ise 3 bin 500 dolar civarında olduğunu hatırlatan Yılmaz, geçen 15 yıl içinde 230 milyar doların 860 milyar dolara çıktığını belirtti.

 

2007’den bu yana halen dünyayı, Türkiye'yi etkileyen küresel krizin etkileri olduğunu söyleyen Yılmaz, "17-25 Aralık hadiselerinden 15 Temmuz’a varıncaya birçok hadise de var. Bölgemizde, Ortadoğu’da büyük istikrarsızlıklar var; Irak, Suriye başta olmak üzere. Kişi başı gelirimiz de 3 bin 500 civarından 11 bin civarına yükseldi. Nüfusumuz da 66 milyondan 80 milyona yükselmiş oldu. 2002 yılında ihracatımız 36 milyar dolardı. Geçen yıl itibariyle bu 143 milyar dolara yükseldi. Bu sene iyi gidiyor. Tarihi rekor seviyemiz olan 158 milyar doları zorluyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"2002 yılında enflasyonda yüzde 30 civarında bir rakam vardı." diyen Yılmaz, şunları söyledi:  "Ondan önceki dönemlerde de hep çift haneli rakamlar vardı. Bazı yıllarda 3 hanelere kadar çıktı. Genç ve öğrenci arkadaşlar o yılları bilmiyorlar tabi. Gazetelerde canavar şeklinde çizilirdi enflasyonlar. 'Enflasyon canavarı' diye bir kavram vardı. Ejderha gibi resim yaparlardı. Çok şükür bu süreçte fiyat istikrarı noktasında önemli gelişme sağlandı ve tek haneli enflasyonlar dönemi başladı. Enflasyon bu yılsonunda, Aralık ayında inşallah tek haneli rakamlara düşecek, 2018’de ise daha düşük seviyelere inmesini bekliyoruz."

 

"İşsizlik konusunda arzu edilen noktada değiliz"

Yılmaz, "İşsizlik konusunda arzu edilen noktada değiliz. Çok istihdam ürettik bu süreçte, 2002 yılında tüm Türkiye’de çalışan sayısı 19 milyon civarındaydı. Bugün geldiğimiz noktada 28 milyona yükseltmiş durumundayız. 2010 yılından bu yana 7 milyondan fazla insanımıza iş imkânı sağlamış durumundayız. Bu önemli bir gelişme. Ama maalesef işsizliği çok düşüremedik." diye konuştu.

 

Rektör Prof. Dr. Çapak, Bingöl’ün konum olarak kavşak noktasında olduğunu belirterek, "Bingöl Üniversitesi, 10 yıllık üniversitedir. Diğer üniversiteler ve bölge üniversiteleri arasında da iyi bir yerdedir. Biz daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bingöl güzel bir yer ve kavşak konumunda, huzurlu bir il. Elazığ, Erzurum, Diyarbakır ve Muş illerinin arasında yer alıyor. Ulaşım açısından da bir sıkıntısı olmayan bir il. Çok daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyoruz hep birlikte inşallah." ifadelerini kullandı. 


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum