Advert
as

Kaymakamlıktan Kadınlara 5 Yeni Kurs

Kaymakamlıktan Kadınlara 5 Yeni Kurs

Solhan Kaymakamlığı, ‘’Solhan Kadın Yaşam Merkezi’’ ile 5 yeni kurs açıyor. Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek kurslarda kursiyerlere Kilim Kursu, Kadın Üst Giysileri Dikim Kursu, Çocuk Elbiseleri Dikim Kursu, Bağlama Kursu ve Masa Tenisi Kursu ile ilgili eğitimler verilecek.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında çalışmalarını yürüten Solhan Kaymakamlığı, ‘’Solhan Kadın Yaşam Merkezi’’ ile 5 yeni kurs açacak. Kurslara başvurmak isteyenlerin 16 Kasım- 27 Kasım 2015 tarihleri arasında Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimine başvurmaları gerektiği belirtildi.

 

Konu ile ilgili Proje Koordinasyon Biriminden yapılan açıklamada,” Solhan İlçesinde kadınların bir araya gelebilecekleri, kendilerini rahat ifade edebilecekleri, kültürel zenginliklerin yansıyacağı bir Kadın Yaşam Merkezi kurarak, kadınları sosyal, kültürel, eğitsel ve sanatsal faaliyetler yoluyla güçlendirmek, toplumsal yaşama katılımlarını arttırmak, yönlendirme ve danışmanlık hizmetleriyle, kadınların kamusal hizmetlerden en üst düzeyde yararlanmasına katkıda bulunmaktır. Projedeki mesleki beceri kursları kapsamında 15 kadına Kilim Dokumacılığı, 15 kadına Çocuk Elbise Dikimi ve 15 kadına da, Kadın üst giysileri dikimi kursları verilecektir. Ayrıca Sosyal ve Kültürel faaliyetler kapsamında ise 30 kadına bağlama kursu, 15 kadına ise masa tenisi kursları verilecektir. Bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında ise kursları tamamlayan kadınlara Kadın Hakları eğitimi verilecektir.”

 

Açıklamanın devamında,”Kursiyerlerin en az ilkokul mezunu, 18-65 yaş aralığında ve kadın olmak şartı aranacaktır. Başvuru İçin nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah, eğitim durumunu gösterir belge ve İŞKUR kayıt belgesi istenilecektir. Kurslarımız Solhan Kültür Merkezinde hafta sonları günde 6 saat olmak üzere uygulanacaktır. Mesleki Eğitim Kurslarında (Kilim Kursu, Kadın Üst Giysileri Dikim Kursu ve Çocuk Elbiseleri Dikim Kursu) kursiyerlere günlük ücret ödenecektir. Bağlama ve Masa Tenisi Kurslarında ücret ödenmeyecektir. Başvuruların istenenden fazla olması durumunda başvuru yapanlar arasında kura çekimi yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum