Advert
as

STK'lardan 15 Temmuz Basın Açıklaması

STK'lardan 15 Temmuz Basın Açıklaması

Solhan'da Sivil Toplum Kuruluşları 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

 

 


 

İlçemizde faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, STK  ile Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cuma namazı çıkışında Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız okudu.

 

15 Temmuz gecesi şehitlerimizin ve gazilerimizin cesaretleriyle ve dik duruşlarıyla tarih yazdığını belirten Başkan Yıldız.”15 Temmuz 2016 gecesi başlayan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan çağrı üzerine, rahatını bırakıp meydanlara akan ve tanklara karşı göğüslerini siper edip 249 şehidimiz ile 2196 Gazimizle, bugün buralarda Milli İradeye destek için bir arada bulunan 7’den 70’e herkese ve her kesime selam olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milli irade için, birlik ve beraberliğimizin daim olması için sokaklarda bulunan herkese minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz.

 

15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemizi, milletimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, asaletle, cesaretle ve onurla direnerek ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

 

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

 

Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, kurtuluş savaşında ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

 

Millete giydirilmek istenen vesayet gömleğini MİLLET, tarihin çöp sepetine gönderdi. İhanet çetesini, cunta hareketini, paralel devlet şebekesini püskürterek milletimizin şanlı tarihine yeni ve büyük bir zafer daha ekledi. Bu millet, cuntacıları, darbecileri, milletin üniformasıyla hainlik yapanları affetmedi, affetmeyecektir.

 

Milletimiz tarihten gelen onurlu duruşunu 15 Temmuz’da bir daha göstererek, sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak; FETÖ’ye, iç ve dış destekli 15 Temmuz darbe girişimine en büyük tokadı attı.

 

Bu memlekette, geçmişte darbelerden sonra ezanlar susturulmuştu ancak 15 Temmuz 2016’da ezanlar darbeleri susturdu. Bizlere bugünleri yaşatan Allah’a hamd olsun.

 

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi; milletin güçlü duruşu, devlet içerisindeki çeşitli unsurların darbeci dar kadroya prim vermemesi ve medyanın iletişimi sağlıklı bir şekilde sağlaması sonucunda başarısızlığa uğramıştır. Ancak darbe tehlikesinin tamamen ortadan kalktığından söz etmek güçtür. Zira FETÖ’nün taktikleri ve kullandığı yöntemler göz önünde bulundurulduğunda ne denli sinsi bir yapılanmayla karşı karşıya bulunduğu anlaşılabilir. Devletin çeşitli birimlerine sızmış “uyutulmuş hücreler” uygun fırsat bulduklarında tekrar harekete geçebilecektir.

 

15 Temmuz'da yapılan hain saldırıyı da, bu saldırıya karşı gösterilen kahramanlığı da, asırlar boyunca, nesilden nesile, hem bir ibret hikâyesi, hem de bir kahramanlık destanı olarak anlatacağımız herkes tarafından bilinmelidir.

 

Bu ihanetin içinde yer alanlar, hiç kuşkusuz, ebediyyen bu suçlarının cezalarını çekecek, son nefeslerine kadar alınlarındaki hain damgasını taşıyacaklardır.

 

Bizim 15 Temmuz gecesini unutmamız mümkün değildir.

 

Türkiye Cumhuriyeti, 80 milyon vatandaşıyla bu ihanet girişimini lanetlemiştir.

 

Şu da bilinmelidir ki, bu teröristler için, hiçbir şart altında asla kurtuluş yoktur.

 

Türkiye sahipsiz değildir.

 

Milli irade sahipsiz değildir.

 

Darbeler dönemi artık sona ermiştir.

 

15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Darbe girişimini önleyen güvenlik güçlerimize, kendisini cesaretle kalkan yapan kahraman vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu uğurda mücadele ederken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

 

İstiklal ve İstikbalimize sahip çıkmak üzere burada bulunan Solhan Siyasi Parti Teşkilatlarına, Sivil Toplum Kuruluşları’na, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın değerli çalışanlarına, siz değerli Solhanlı hemşerilerimize, genç kardeşlerimize özellikle teşekkür ediyor, hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyor ve sizleri Allah’a emanet ediyorum.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum