Advert
as

Solhan, Teog’da Zirvede

Solhan,  Teog’da Zirvede

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda Solhan’ın, hem Türkiye hem de Bingöl Ortalamasının üstüne çıktığı belirtildi.


Bu yıl yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda Solhan, hem Türkiye hem de Bingöl Ortalamasının üstüne çıktı.

Konu ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı açıklamada,”Uzun ve yorucu yılın sonuna geliyoruz. Aslında bu yıl her yönüyle zor ve sıkıntılıydı. Bu sıkıntıların giderilmesi ve çözüm bulunması elbette Solhanlının elindeydi. Kaderimizi çizecek adımlar atılması bekleniyordu birilerinden… Bu birileri tabii ki eğitim camiası olmalıydı. Eğitim-Öğretim camiasından olmalıydı.

Bu yıl yapılan TEOG sınavları aslında sıkıntılı yılımıza sıkıntılar katmasını beklenebilirdi. Öyle olmadı, öyle olamazdı. Bizi sürekli dinç tutan öğrencilerimize bir şeyler yapabilir miyiz diye düşünürken yılın hararetli atmosferinde bulduk kendimizi.

Kurslar, etütler, bireysel çalışmalar, soru cevap, özel notlar ve derken TEOG…  aslında sınav her şey değildi… aslında öğrencinin kişisel gelişimi açısından sosyal ve kültürel çalışmaların yapılması oldukça önemliydi. Ki her zaman bunu yaptık. Bu uğurda çalıştık.

Biz gittiğimiz her okulda çocuklarımıza dedik ki lütfen… Ama lütfen… Herkes ilk sınava göre her dersten en az 1 doğru soru daha cevaplasın demiştik. Onlar çıtayı daha da yükseltiler. 2  er soru artırdılar.

Ve nitekim sınavlar açıklanmıştı. Teog sonuçlarına göre 5 öğrencimiz 120, 9 öğrencimiz 119, 10 öğrencimiz 118, 8 öğrencimiz 117, 12 öğrencimiz 116, 8 öğrencimiz 115, 150 öğrencimiz 114, 100…..

ve sonuç: Solhan netler ve puan bazında Bingöl’ün zirvesinde…

Ne denebilir ki…

Sizi yetiştiren annelerinize, babalarınıza, okulöncesi öğretmenlerinize, sınıf öğretmenlerinize ve branş öğretmenlerinize teşekkür ederim.

Sizin kaloriferimizi yakan sınıfınızı temizleyen hizmetlilerinize teşekkür ederim. Sizin iş işlemlerinizi yapan idarecilerinize teşekkür ederim.

Sizin başarınız için dua eden Solhanlılara, derslere çalışmamız için kaynak materyalleri alan Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine teşekkür ederim.

Yapılan onca Konferansın moral ve motivasyon yönünden öğrenci ve öğretmenlerimizi olumlu etkilemesi için emek sarf eden ve bu çalışmalarda emek sarf eden isimsiz kahramanlara teşekkür ederim.

 

Evet zirvedeyiz. Önemli olan zirveye çıkmak değil zirvede kalmaktır.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum