Advert
as

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Vali Yavuz Selim Köşger Başkanlığında, 2017 Yılı 2'inci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Köşger, “2017 yılı 2'inci döneminde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ilimizde gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesi, yatırım tekliflerinin uyumlaştırılması, 2017 yılında İl Genel Meclisi’ne sunulacak. İl Özel İdare tekliflerinin görüşülmesi, program ve projelerin uygulanmasında birimler arası eşgüdüm gerektirebilecek hususlarda istişarede bulunulması ve koordinasyon kurulunun karar almasını gerektirecek konularda kurul kararı alınması teklifleri görüşülecektir.” dedi.

 

2017 yılı 2'inci döneminde yer alan projelerin toplam değerinin 5 milyar 817 milyon 171 bin 949 TL olduğunu ifade eden Vali Köşger, “2017 yılı 2'inci döneminde; toplam 441 proje üzerinde çalışılmış ve bu projelerin 3’ü tamamlanmıştır. Diğer 438 projeden 140 proje devam etmekte ve 88 proje ihale aşamasında olup, 210 projeye ise etüt çalışmaları ve çeşitli sebepler nedeniyle başlanılamamıştır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar, 19 genel ve katma bütçeli kuruluş ile 8 Köylere Hizmet Götürme Birlikleri olmak üzere toplamda 27 kuruluş tarafından gerçekleştirilmektedir.” diye konuştu.

 

Köşger, “2017 yılı projelerine ayrılan ödenek miktarı 495 milyon 487 bin 653 TL olup,  dönem sonuna kadar 3 milyon 373 bin 511 TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde birdir.” dedi.

Toplantı daha sonra yatırımcı Kamu Kurumlarının Bölge ve İl Müdürleri tarafından ilde devam eden yatırımlarla ilgili bilgi vermeleri, sorun ve ihtiyaçlarla ilgili konuların görüşülmesi ile devam etti.

 

Toplantıya Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra, Bingöl Belediye Başkanvekili Halim Sugü, Vali Yardımcısı Cevat Gün, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe kaymakamları, meslek odaları başkanları ile yatırımcı kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum